Matgarasjen
Det var en garasje og et verksted. Smøregrava har vi tatt vare på, og den skal fylles med vinflasker til mange gode måltider.
Med åpne glassflater mot kulturlandskapet har garasjen blitt til en gårdsbutikk og et serveringssted. Vi selger kjøtt fra gården, og spennende varer fra andre produsenter. Og masse forskjellige grønnsaker, urter og spiselige vekster fra gården i sesong.
Fra jord til bord
Noen helger inviterer vi til marked, med ulikt innhold og aktiviteter på gården og i Matgarasjen. Da er også kjøkkenet åpent. Noen ganger får vi besøk av kokker og andre matfolk til gjesteopptreden i Matgarasjen, og vi gleder oss VELDIG til å se hva de kan få til av lokalproduserte råvarer.
Utstillinger, bruktmarkeder, konserter, kurs og andre aktiviteter kommer til å foregå gjennom hele året.
Åpningstider
Gårdsbutikken er alltid åpen og selvbetjent. Betaling gjøres med Vipps.
Restauranten har følgende åpningstider :
Lørdag 5. oktober 13 – 17
Søndag 6. oktober 13 – 17
Fredag 11. oktober 13 – 17
Lørdag 13. september 13 – 17
Søndag 15. september RESERVERT privat arrangement
Fredag 19. oktober – Annonseres nærmere om vi har åpent
Lørdag 20. oktober – Annonseres nærmere om vi har åpent
Lørdag 26. oktober – Pølsefest med hjemmelagde pølser og øl-meny. Fra klokka 1800, påmelding.
(Annonseres nærmere)
Søndag 27. oktober. Hjemmelagde pølser på menyen. 13 – 17. Mer info kommer.
Lørdag 23. november. JULEBORD, kveld. Påmelding, mer info kommer
Søndag 24. november. JULEBORD, dag. Påmelding, mer info kommer
Lørdag 30. november. JULEBORD, kveld. Påmelding, mer info kommer
Søndag 1. desember. JULEBORD, dag. Påmelding, mer info kommer
Lørdag 7. desember. JULEBORD, kveld. Påmelding, mer info kommer
Søndag 8. desember. JULEBORD, dag. Påmelding, mer info kommer
Åpningstider etter dette oppdateres
Frister det med langtidsstekt kortribbe, eller fiskerøre på ølbrygger-brød, med mesk fra Fosnes Prestegård Bryggeri ? Vår tyske kokk er klar med flere spennende retter på menyen. Kaféen er åpen fra torsdag til og med søndag, 13-17.
Når kokken kommer løpende med smaksprøve til bonden som driver våronn - da skjønner du at her har det dukket opp noen smaker som bør deles. Søndag 2.6. er det Michael Rott fra Tyskland som styrer på kjøkkenet, og han håper mange vil ta turen til Matgarasjen og finne noe som frister på søndagens meny.
Vi har vært igang ei god stund, og de første dugnadene med potetsetting og annet er unnagjort. Men lørdag har vi den første plantedugnaden i år. Dette er like stas hvert år, så heldige vi er som kan holde på med dette sammen med masse hyggelige folk!
Det skjer mye spennende i Matgarasjen om dagen. Mange har lest og hørt om kokken som bega seg på gåtur fra Tyskland for tre år siden, med huset trekkende etter seg på hjul. Den siste tiden har han trasket langs veiene i Namdalen. Vi elsker konseptet med spennende gjestekokker på kjøkkenet - og kunne ikke la denne muligheten gå forbi. Bokstavelig talt. For å gjøre historien kort - huset hans står nå parkert ved Matgarasjen, og kokken Michael Rott er i gang på kjøkkenet.
Søndag 2. juni serverer han blant annet langtidsstekt shortribs fra gårdens egen Wagyu-blanding, med sitt eget, helt spesielle hjemmelagde urtekrydder.
Nå bugner det virkelig i gårdsbutikken. Vi får fantastiske tilbakemelding på kjøttet fra gården, både blandingen med 50% Wagyu, og ren angus. Helt ubeskjedent vil vi påstå at kjøttet vårt er av en unik kvalitet, økologisk og grasfora, produsert kun med ressurser fra gården.
Nå fyller vi også opp butikken med "Gårdsbrukt", både ting og klær, og noen fine møbler. Vi har samlet "skatter" i mange år, nå er det på tide å la de gå videre.
Vi gjør oss klare til den aller første påska i Matgarasjen. Vi steker potetkaker og burgerbrød, langtidssteker kjøtt, koker skalldyrkraft, lager urteoljer og sylter rødløk. Vi får besøk av lokal gjestekakebaker - og lørdag og søndag kommer en ny gjestekokk med Nordsjøen som arbeidsplass til vanlig. Vi har åpent hver dag onsdag - søndag 12 - 18.