Matgarasjen

Det var en garasje og et verksted. Smøregrava har vi tatt vare på, og den skal fylles med vin til mange gode måltider. 

Med åpne glassflater mot kulturlandskapet har garasjen blitt til en gårdsbutikk og et serveringssted. Vi selger kjøtt fra gården, og spennende varer fra andre produsenter. Og masse forskjellige grønnsaker, urter og spiselige vekster fra gården i sesong. 

Fra jord til bord

Noen helger inviterer vi til marked, med ulikt innhold og aktiviteter på gården og i Matgarasjen. Da er også kjøkkenet åpent.  Noen ganger får vi besøk av kokker og andre matfolk til gjesteopptreden i Matgarasjen, og vi gleder oss VELDIG til å se hva de kan få til av lokalproduserte råvarer. 

Utstillinger, bruktmarkeder, konserter og andre aktiviteter kommer til å foregå gjennom hele året.

Åpningstider

Butikken er alltid åpen og er selvbetjent når vi ikke har bemanning i lokalene. Betaling gjøres da med Vipps.

Onsdag 27.03: Åpen kafé 12 – 18
Skjærtorsdag 28.03: Åpen kafé 12 – 18
Langfredag 29.03: Åpen kafé 12 – 18
Påskeaften, lørdag 30.03: Åpen kafé 12 – 18
Første påskedag, søndag 31.03: Åpen kafé 12 – 18


 

Åpningstider etter dette oppdateres
Vi forbereder oss på ost- og vinkveld med Frederick Mausner, så nå er surdeigsbrødene til osten klare. Det er fortsatt ledige plasser, så om noen tenker at dette vil dere faktisk ikke gå glipp av - så er det bare å gi beskjed før klokka 16 lørdag.
Ostene er bestilt, og vinen står på lager. Når det fyker litt førjulsvinterkaldt rundt hushjørnet, byr vi på en varm, smakfull og lærerik kveld i Matgarasjen. Hvilke viner passer aller best til de ulike ostene - eller omvendt. Sommelier Frederick Mausner deler raust av sin kunnskap, og vil lære oss hvorfor noen smaker fungerer særledes godt sammen - og andre ikke.
En kald og vakker november kan bli enda bedre når den deles med andre, så lørdag byr vi på kakao og nystekte boller. Vi har åpent 12 - 16. Vi stenger litt tidligere denne dagen, på grunn av lutefiskaften på Fyret på kvelden.
Tirsdag er det Matgarasjen sin tur til å få besøk av felespillere i mesterklassen, gjennom Hilmarfestivalen. Konserten varer fra klokka 20-21, og vi åpner dørene klokka 19. Billetter kjøpes gjennom Hilmarfestivalen, se lenke under.
I helga serverer vi gårdens egne Angusburgere med hjemmelaget brød, og kantarellsuppe med nystekt focaccia. Og selvfølgelig kaker og god kaffe. Åpningstiden er som vanlig, 12 - 18.
De gjør det igjen - lørdag 18.11 inviterer kokke-duoen Sofia og Fredrik til en mangeretters mat-opplevelse i Matgarasjen. Denne gangen med en anelse jul på menyen - ganske sikkert med en vri som ikke nødvendigvis minner om andre julebord. Viner og annet godt drikke er tilpasset hver rett av Jøas egen sommelier Frederick Mausner.
Hopp rett ned til innholdet