Matgarasjen

Det var en garasje og et verksted. Smøregrava har vi tatt vare på, og den skal fylles med vinflasker til mange gode måltider. 

Med åpne glassflater mot kulturlandskapet har garasjen blitt til en gårdsbutikk og et serveringssted. Vi selger kjøtt fra gården, og spennende varer fra andre produsenter. Og masse forskjellige grønnsaker, urter og spiselige vekster fra gården i sesong. 

Fra jord til bord

Noen helger inviterer vi til marked, med ulikt innhold og aktiviteter på gården og i Matgarasjen. Da er også kjøkkenet åpent.  Noen ganger får vi besøk av kokker og andre matfolk til gjesteopptreden i Matgarasjen, og vi gleder oss VELDIG til å se hva de kan få til av lokalproduserte råvarer. 

Utstillinger, bruktmarkeder, konserter, kurs og andre aktiviteter kommer til å foregå gjennom hele året.

Åpningstider

Gårdsbutikken er alltid åpen og selvbetjent. Betaling gjøres med Vipps.

Restauranten har følgende åpningstider : 
 
Torsdag 11.07, åpen 13 – 20
Fredag 12.07, åpen 13 – 20
Lørdag 13.07, åpen 13 – 20
Søndag 14.07, åpen 13 – 20
 
Torsdag 18.07, åpen 13 – 20
Fredag 19.07, åpen 13 – 20
Lørdag 20.07, åpen 13 – 20
Søndag 21.07, åpen 13 – 20
 
Torsdag 25.07, åpen 13 – 20
Fredag 26.07, åpen 13 – 20
Lørdag 27.07, åpen 13 – 20
Søndag 28.07, åpen 13 – 20
 
 
 
Åpningstider etter dette oppdateres
 
 

             

Denne lørdagskvelden overlater vi kokkeknivene til mester-duoen Fredrik Tilsløv og Sofia Ekker, som lover en matopplevelse ganske utenom det ordinære. Råvarene henter vi så langt det lar seg gjøre fra gården, fra havet og naturen rundt oss, og fra andre lokale produsenter.  Og – en liten ekstra overraskelse, dagens dessert kommer garantert til å bli noe du aldri har smakt før. Sammen med de to kokkene er sommelier Frederick Mausner, som presenterer spesielt utvalgte viner til hver rett - ispedd imponerende kunnskap og gode historier.
Lørdag er det endelig klart for en konsert vi har gledet oss lenge til! Asgeir Tranås tar med seg Guri Tranås og Eirik Øien til Matgarasjen og Durmålslive, en spennende trio som har gjort mye hver for seg, men dette er faktisk første gangen de spiller sammen. Velkommen til en akustisk gitar-konsert med en blanding av selvskrevne og kjente viser.
I helga kan det være en fin anledning til å ta med familien på en hyggelig middag i Matgarasjen. Lørdag byr vi på traktkantarellsuppe med nystekt focaccia, boller og kakao. Søndag blir det tjelknøl laget av gårdens eget kjøtt, med potetsalat og en frisk råkostsalat til. Også søndag vil vi ha traktkantarellsuppe, og selvfølgelig kake til kaffen.
Dette er en invitasjon fra opplevelses-nettverket på Jøa, til ALLE som har tanker om hvordan vi alle kan bidra til å skape trivsel, bolyst, besøkslyst, godt omdømme og utviklingsmuligheter på øya vi er så glade i. Vi inviterer til KVELDSMAT-PRAT, den første torsdagen hver måned. Vi startet i januar, med bra oppmøte og spennende samtaler. Håper mange kommer for å delta i praten. Denne gangen i Matgarasjen på Dun Gård.
Han har lært av de beste, på Britannia hotell i Trondheim. Der jobbet Trond Asgeir Lyngstad med produksjon av kraft og sauser som spesialfelt. Senere ble han kjøkkensjef på Tingvold Park hotell i Steinkjer, og deretter ble det etablering av Brød & Sirkus sammen med venner. Søndag 28.01 kommer han til Matgarasjen på Jøa for å lære oss triksene med å lage skikkelig god saus.
Det er lett å se at Wenche Dahle elsker å være ute i rokk og stilla i Flatanger og andre steder. Men bildene hennes er mye mer enn naturbilder. Hun eksperimenterer både med kameraet og i etterbehandlingen, og utfordrer gjerne sitt publikum. Og skaper fotokunst hun har mottatt flere priser for. Nå kommer hun til Jøa, for å vise fram bildene sine, og fortelle sin historie.
Hopp rett ned til innholdet