Matgarasjen

Det var en garasje og et verksted. Smøregrava har vi tatt vare på, og den skal fylles med vin til mange gode måltider. 

Med åpne glassflater mot kulturlandskapet har garasjen blitt til en gårdsbutikk og et serveringssted. Vi selger kjøtt fra gården, og spennende varer fra andre produsenter. Og masse forskjellige grønnsaker, urter og spiselige vekster fra gården i sesong. 

Fra jord til bord

Noen helger inviterer vi til marked, med ulikt innhold og aktiviteter på gården og i Matgarasjen. Da er også kjøkkenet åpent.  Noen ganger får vi besøk av kokker og andre matfolk til gjesteopptreden i Matgarasjen, og vi gleder oss VELDIG til å se hva de kan få til av lokalproduserte råvarer. 

Utstillinger, bruktmarkeder, konserter og andre aktiviteter kommer til å foregå gjennom hele året.

Åpningstider

Butikken er alltid åpen og er selvbetjent når vi ikke har bemanning i lokalene. Betaling gjøres da med Vipps.

Onsdag 27.03: Åpen kafé 12 – 18
Skjærtorsdag 28.03: Åpen kafé 12 – 18
Langfredag 29.03: Åpen kafé 12 – 18
Påskeaften, lørdag 30.03: Åpen kafé 12 – 18
Første påskedag, søndag 31.03: Åpen kafé 12 – 18


 

Åpningstider etter dette oppdateres
Lørdag er det endelig klart for en konsert vi har gledet oss lenge til! Asgeir Tranås tar med seg Guri Tranås og Eirik Øien til Matgarasjen og Durmålslive, en spennende trio som har gjort mye hver for seg, men dette er faktisk første gangen de spiller sammen. Velkommen til en akustisk gitar-konsert med en blanding av selvskrevne og kjente viser.
I helga kan det være en fin anledning til å ta med familien på en hyggelig middag i Matgarasjen. Lørdag byr vi på traktkantarellsuppe med nystekt focaccia, boller og kakao. Søndag blir det tjelknøl laget av gårdens eget kjøtt, med potetsalat og en frisk råkostsalat til. Også søndag vil vi ha traktkantarellsuppe, og selvfølgelig kake til kaffen.
Dette er en invitasjon fra opplevelses-nettverket på Jøa, til ALLE som har tanker om hvordan vi alle kan bidra til å skape trivsel, bolyst, besøkslyst, godt omdømme og utviklingsmuligheter på øya vi er så glade i. Vi inviterer til KVELDSMAT-PRAT, den første torsdagen hver måned. Vi startet i januar, med bra oppmøte og spennende samtaler. Håper mange kommer for å delta i praten. Denne gangen i Matgarasjen på Dun Gård.
Han har lært av de beste, på Britannia hotell i Trondheim. Der jobbet Trond Asgeir Lyngstad med produksjon av kraft og sauser som spesialfelt. Senere ble han kjøkkensjef på Tingvold Park hotell i Steinkjer, og deretter ble det etablering av Brød & Sirkus sammen med venner. Søndag 28.01 kommer han til Matgarasjen på Jøa for å lære oss triksene med å lage skikkelig god saus.
Det er lett å se at Wenche Dahle elsker å være ute i rokk og stilla i Flatanger og andre steder. Men bildene hennes er mye mer enn naturbilder. Hun eksperimenterer både med kameraet og i etterbehandlingen, og utfordrer gjerne sitt publikum. Og skaper fotokunst hun har mottatt flere priser for. Nå kommer hun til Jøa, for å vise fram bildene sine, og fortelle sin historie.
Har Jøa en sørsamisk historie - og hva vet vi om den? Det finnes nedtegnelser som viser at Jøa gjennom flere århundrer var et viktig vinterbeiteområde for reindriftssamer fra et stort omland. Nils Roger Duna, en engasjert og kunnskapsrik foredragsholder og forfatter, vil fortelle om deler av Jøas historie de færreste av oss kjenner til.
Hopp rett ned til innholdet