Matgarasjen

Det var en garasje og et verksted. Smøregrava har vi tatt vare på, og den skal fylles med vinflasker til mange gode måltider. 

Med åpne glassflater mot kulturlandskapet har garasjen blitt til en gårdsbutikk og et serveringssted. Vi selger kjøtt fra gården, og spennende varer fra andre produsenter. Og masse forskjellige grønnsaker, urter og spiselige vekster fra gården i sesong. 

Fra jord til bord

Noen helger inviterer vi til marked, med ulikt innhold og aktiviteter på gården og i Matgarasjen. Da er også kjøkkenet åpent.  Noen ganger får vi besøk av kokker og andre matfolk til gjesteopptreden i Matgarasjen, og vi gleder oss VELDIG til å se hva de kan få til av lokalproduserte råvarer. 

Utstillinger, bruktmarkeder, konserter, kurs og andre aktiviteter kommer til å foregå gjennom hele året.

Åpningstider

Gårdsbutikken er alltid åpen og selvbetjent. Betaling gjøres med Vipps.

Restauranten har følgende åpningstider : 
  
TORSDAG 13. juni: Åpent 15-18, 
FREDAG 14. juni: Åpent 14 – 18
LØRDAG 15. juni: Åpent 14 – 21
SØNDAG 16. juni: Åpent 14 – 18
 
Grillkokk Richard Fagermo serverer gårdens eget kjøtt og burgere rett fra grillen.
 
 

  ORDINÆR ÅPNINGSTID:

   Fra 6. juni, åpent torsdag – søndag 13 – 17.

   Fra 24. august – 29. september,  åpent lørdag og søndag 13 – 17.

   Åpningstider etter dette oppdateres   

   Kveldsarrangement i helgene, endringer, og andre arrangement vil bli annonsert.


   Vi tar imot grupper på bestilling. Ta kontakt på mail: sissel.thorsen@gmail.com

 

              

Det er sommer og grillvær - og kokken Richard Fagermo overtar kokkeknivene i Matgarasjen. Han begeistret gjestene våre i påska, men det han liker aller best er å lage mat over glødende kull. Han har jobbet i flere år på grillrestaurant på Aker brygge, og vet hvordan han skal få fram den aller beste smaken på kjøttet og burgerne våre. Etter tilbakemeldinger fra hyttefolk og andre, flytter vi åpningstidene litt utpå ettermiddag/kveld denne langhelgen. Velkommen til grillfest i sommervarmen.
Kokkekniver av ypperste kvalitet er med blant de få eiendelene Michael Rott har med seg på sin årelange gåtur.
Frister det med langtidsstekt kortribbe, eller fiskerøre på ølbrygger-brød, med mesk fra Fosnes Prestegård Bryggeri ? Vår tyske kokk er klar med flere spennende retter på menyen. Kaféen er åpen fra torsdag til og med søndag, 13-17.
Når kokken kommer løpende med smaksprøve til bonden som driver våronn - da skjønner du at her har det dukket opp noen smaker som bør deles. Søndag 2.6. er det Michael Rott fra Tyskland som styrer på kjøkkenet, og han håper mange vil ta turen til Matgarasjen og finne noe som frister på søndagens meny.
Vi har vært igang ei god stund, og de første dugnadene med potetsetting og annet er unnagjort. Men lørdag har vi den første plantedugnaden i år. Dette er like stas hvert år, så heldige vi er som kan holde på med dette sammen med masse hyggelige folk!
Det skjer mye spennende i Matgarasjen om dagen. Mange har lest og hørt om kokken som bega seg på gåtur fra Tyskland for tre år siden, med huset trekkende etter seg på hjul. Den siste tiden har han trasket langs veiene i Namdalen. Vi elsker konseptet med spennende gjestekokker på kjøkkenet - og kunne ikke la denne muligheten gå forbi. Bokstavelig talt. For å gjøre historien kort - huset hans står nå parkert ved Matgarasjen, og kokken Michael Rott er i gang på kjøkkenet. Søndag 2. juni serverer han blant annet langtidsstekt shortribs fra gårdens egen Wagyu-blanding, med sitt eget, helt spesielle hjemmelagde urtekrydder.
Nå bugner det virkelig i gårdsbutikken. Vi får fantastiske tilbakemelding på kjøttet fra gården, både blandingen med 50% Wagyu, og ren angus. Helt ubeskjedent vil vi påstå at kjøttet vårt er av en unik kvalitet, økologisk og grasfora, produsert kun med ressurser fra gården. Nå fyller vi også opp butikken med "Gårdsbrukt", både ting og klær, og noen fine møbler. Vi har samlet "skatter" i mange år, nå er det på tide å la de gå videre.
Hopp rett ned til innholdet