Ny gjestebrygger i Matgarasjen

PUBLISERT

Det lages mye godt øl rundt oss, i små, uavhengige bryggerier, med fokus på kvalitet, unike smaker, tradisjonelle bryggeteknikker og først og fremst smak. Nå har vi fått med oss én øl-entusiast til som gjestebrygger i Matgarasjen - en fergematros med hjerte for øl og god mat.

Veldig mye godt lokal-produsert øl serveres kun der det lages, og det meste når aldri fram til en offentlig tappekran. Det er nemlig en ganske omfattende prosess for et lite bryggeri å få lov til å selge ølet sitt videre. Vi i Matgarasjen satser mye på gode, lokale mat- og drikkeopplevelser, og hadde derfor et sterkt ønske om å få servere godt, lokalt øl til våre gjester.

Løsningen ble at vi i fjor selv søkte om bevilling for å lage eget øl – fullt klar over at dette med brygging egentlig ligger godt utenfor vårt kompetanseområde. Men det vi da fikk mulighet til, var å invitere dyktige gjestebryggere til å brygge sitt eget øl her hos oss.

På den måten har vi fått øl fra flere gode håndverksbryggere i kranene. En av dem er  Fosnes Prestegård Bryggeri   
De har puben Fjøsti i Fosnesvågen, og serverer flere spennende sorter øl på sine pub-kvelder.

Christian Wråli som driver tretopphytta Himmelhøy sammen med kona Kathrin, ble den andre gjestebryggeren i Matgarasjen, med flere sorter øl i kranene våre. Og nå har vi altså fått den tredje – matentusiast, ølbrygger og matros Trond Kjelbotn,  som har vært innom og sjekket gjæring og utvikling av ølet sitt flere ganger de siste dagene, og som i dag erklærte det klart for tapping.

Vi er stolte over å ha samarbeid med flinke gjestebryggere som deler håndverket, kunnskapene og smaksopplevelsene med oss.

 

 

 

 

 

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet