Med kjærlighet
til jord, planter, dyr og folk.

Dun gård

De som besøker oss, er kanskje med i andelslandbruket på gården, er her i arbeidspraksis og på kurs, kommer innom for et måltid eller en kaffekopp, eller handler kjøtt, urter og grønnsaker – og bryr seg om hvor maten de spiser kommer fra.

Vårt mål er å produsere mat av aller beste kvalitet, og at dyr og folk skal ha det bra.

Vi har storferaser som er kjent for god fettmarmorering og ekstra god smak. Dyrene går fritt ute når de vil, og når de ikke er på beite, får de kun grovfor produsert på gården. 

Vi dyrker mange ulike sorter grønnsaker og potet, urter og andre spiselige vekster, og får egg fra islandshønene som går fritt i skogen ved bekken. Vi er opptatt av levende jord, og har valgt å dyrke økologisk, uten kjemikalier eller kunstgjødsel.

Et godt liv

Når storfe har frihet til å velge, vil de helst være ute – også på vinteren.

Og når de ikke er på beite, får de kun grovfor produsert på gården.

Vi har bevisst valgt å ikke bruke kraftfor basert på importerte råvarer som soya fra Brasil. På grunn av kjøttkvalitet og bærekraft.

Visste du at kjøtt fra gressfora dyr inneholder mye mer Omega3 enn kjøtt fra dyr som har fått kraftfor med soya?

Bilde av kyr på vinterbeite
Dyrene er helst ute
Bilde av squash

Levende jord

Visste du at jorda kan være full av liv, noe som er helt avgjørende for ei sunn og god matjord? Under et fotavtrykk kan det for eksempel være 600 km sopphyfer, som sprenger seg veg og gjør jorda porøs og luftig. Disse tåler ikke sprøytemidler.

 

Reindyrka

På Dun Gård dyrker vi maten på naturens premisser. Uten sprøytemidler og kunstgjødsel. Forsiktig gjødsling gir lengre vekstperiode og mye smak.

God smak

Vi jobber for at all maten vi produserer skal ha den aller beste smaken. Vi har valgt storferaser som er kjent for god fettmarmorering og fantastisk god smak. Grønnsakene får tid nok til å vokse naturlig, og bare naturlig gjødsel. Og det vi dyrker håndteres forsiktig i innhøstingen.

Visste du at stresset gulrot smaker bittert? Gulrot som får sår i overflaten eller hard håndtering, produserer nemlig bitterstoffer som respons på stress.

Så vi må være snille med gulrota om den skal smake godt.

Pastinakk

Markedshage

I tillegg til andelslandbruket dyrker vi grønnsaker, spiselige vekster og urter for salg.

I urtehagen dyrker vi  kjente og kjære vester som persille, og dill, rosmarin og oregano, men også mer sjeldne spiselige vekster som ikke er lette å finne i ordinære hagesentre. Kanskje tar vi også inn vekster fra andre økologiske produsenter.

Det meste er til salgs i Matgarasjen, som er den nye gårdsbutikken og spisestedet vårt.

Vi må være snille med gulrota om den skal smake godt.

Hopp rett ned til innholdet