Matgarasjen
Det var en garasje og et verksted. Smøregrava har vi tatt vare på, og den skal fylles med vinflasker til mange gode måltider.
Med åpne glassflater mot kulturlandskapet har garasjen blitt til en gårdsbutikk og et serveringssted. Vi selger kjøtt fra gården, og spennende varer fra andre produsenter. Og masse forskjellige grønnsaker, urter og spiselige vekster fra gården i sesong.
Fra jord til bord
Noen helger inviterer vi til marked, med ulikt innhold og aktiviteter på gården og i Matgarasjen. Da er også kjøkkenet åpent. Noen ganger får vi besøk av kokker og andre matfolk til gjesteopptreden i Matgarasjen, og vi gleder oss VELDIG til å se hva de kan få til av lokalproduserte råvarer.
Utstillinger, bruktmarkeder, konserter, kurs og andre aktiviteter kommer til å foregå gjennom hele året.
Åpningstider
Gårdsbutikken er alltid åpen og selvbetjent. Betaling gjøres med Vipps.
Restauranten har følgende åpningstider :
Lørdag 19. oktober – Tyrkisk kokk, Mustafa Menekșe lager tradisjonell tyrkisk lammegryte. 13 – 17
Søndag 20. oktober – Tyrkisk kokk, Mustafa Menekșe lager tradisjonell tyrkisk lammegryte. 13 – 17
Lørdag 26. oktober – Pølsefest med hjemmelagde pølser og øl-meny. 18 – 22 (Åpent til 24:00)
påmelding.
(Annonseres i eget innlegg)
Søndag 27. oktober. Hjemmelagde pølser på menyen. 13 – 17.
(Annonseres i eget innlegg)
Lørdag 23. november. JULEBORD, kveld, 18 – 22 (Åpent til 24:00) Påmelding
Søndag 24. november. JULEBORD, dag, 13 – 17.
Lørdag 30. november. JULEBORD, kveld. 18 – 22 (Åpent til 24:00) Påmelding
Søndag 1. desember. JULEBORD, dag. 13 – 17.
Lørdag 7. desember. JULEBORD, kveld. 18 – 22 (Åpent til 24:00) Påmelding
Søndag 8. desember. JULEBORD, dag. 3 – 17.
Åpningstider etter dette oppdateres
Når kortribba fra gårdens angus/wagyu får ligge i ovnen i 36 timer - før den legges på grillen og stekes over glødende kull, da tror vi nesten vi kan garantere en matopplevelse verdt å få med seg. Grillkokk Richard Fagermo er tilbake i Matgarasjen, og er i full gang med marinader og gode urter og krydderier før kjøttet legges i ovnen.
I helga har vi åpent 13-18 lørdag og søndag. Velkommen på lunsj eller middag, kaffe og kaker. Spennende dag-konsert med GRAS på søndag, kunstutstilling med Lise Brissach, nypotet og ferske grønnsaker i gårdsbutikken - fajanse og fine kjoler i "gårdsbrukt". Velkommen til Jøa og Matgarasjen.
Det er en STOR glede for oss i Matgarasjen å invitere til en helt spesiell konsert og kunstutstilling.
Vi har fått ny forsyning av kjøttet vårt, økologisk, grasfora - og denne gangen er kjøttet 50% Wagyu. Dette er en kvalitet som er svært sjelden å finne i kjøttdiskene. Når vi i tillegg har grillkokk Richard Fagermo til å ta seg av grilling og godt tilbehør. kan dette bli en ganske unik smaksopplevelse.
Vi har vært så heldige å få tak i noen fine vill-lakser fra Elvalandet, og disse blir base for hovedretten på denne ukas indiske meny. Vi elsker den norske varianten, kokt, og med rømme og godt smør. Men denne gangen ønsker vi helt andre smaker velkommen. Vår indiske gjestekokk Utkarsh Dubey byr på Fiskecurry fra Goa, og andre spennende retter. Åpent torsdag - søndag 13 - 20.
Til vanlig jobber Utkarsh Dubey som baker hos surdeigsbakeriet "Ille Brød" i Oslo. I to uker er han gjestkokk i Matgarasjen, og nå vil han holde et kurs i surdeigsbaking hos oss. Vi har 12 plasser, så her er det førstemann til bakebordet. Se lenke for påmelding.