Matgarasjen
Det var en garasje og et verksted. Smøregrava har vi tatt vare på, og den skal fylles med vinflasker til mange gode måltider.
Med åpne glassflater mot kulturlandskapet har garasjen blitt til en gårdsbutikk og et serveringssted. Vi selger kjøtt fra gården, og spennende varer fra andre produsenter. Og masse forskjellige grønnsaker, urter og spiselige vekster fra gården i sesong.
Fra jord til bord
Noen helger inviterer vi til marked, med ulikt innhold og aktiviteter på gården og i Matgarasjen. Da er også kjøkkenet åpent. Noen ganger får vi besøk av kokker og andre matfolk til gjesteopptreden i Matgarasjen, og vi gleder oss VELDIG til å se hva de kan få til av lokalproduserte råvarer.
Utstillinger, bruktmarkeder, konserter, kurs og andre aktiviteter kommer til å foregå gjennom hele året.
Åpningstider
Gårdsbutikken er alltid åpen og selvbetjent. Betaling gjøres med Vipps.
Restauranten har følgende åpningstider :
Lørdag 19. oktober – Tyrkisk kokk, Mustafa Menekșe lager tradisjonell tyrkisk lammegryte. 13 – 17
Søndag 20. oktober – Tyrkisk kokk, Mustafa Menekșe lager tradisjonell tyrkisk lammegryte. 13 – 17
Lørdag 26. oktober – Pølsefest med hjemmelagde pølser og øl-meny. 18 – 22 (Åpent til 24:00)
påmelding.
(Annonseres i eget innlegg)
Søndag 27. oktober. Hjemmelagde pølser på menyen. 13 – 17.
(Annonseres i eget innlegg)
Lørdag 23. november. JULEBORD, kveld, 18 – 22 (Åpent til 24:00) Påmelding
Søndag 24. november. JULEBORD, dag, 13 – 17.
Lørdag 30. november. JULEBORD, kveld. 18 – 22 (Åpent til 24:00) Påmelding
Søndag 1. desember. JULEBORD, dag. 13 – 17.
Lørdag 7. desember. JULEBORD, kveld. 18 – 22 (Åpent til 24:00) Påmelding
Søndag 8. desember. JULEBORD, dag. 3 – 17.
Åpningstider etter dette oppdateres
Når kokken kommer løpende med smaksprøve til bonden som driver våronn - da skjønner du at her har det dukket opp noen smaker som bør deles. Søndag 2.6. er det Michael Rott fra Tyskland som styrer på kjøkkenet, og han håper mange vil ta turen til Matgarasjen og finne noe som frister på søndagens meny.
Vi har vært igang ei god stund, og de første dugnadene med potetsetting og annet er unnagjort. Men lørdag har vi den første plantedugnaden i år. Dette er like stas hvert år, så heldige vi er som kan holde på med dette sammen med masse hyggelige folk!
Det skjer mye spennende i Matgarasjen om dagen. Mange har lest og hørt om kokken som bega seg på gåtur fra Tyskland for tre år siden, med huset trekkende etter seg på hjul. Den siste tiden har han trasket langs veiene i Namdalen. Vi elsker konseptet med spennende gjestekokker på kjøkkenet - og kunne ikke la denne muligheten gå forbi. Bokstavelig talt. For å gjøre historien kort - huset hans står nå parkert ved Matgarasjen, og kokken Michael Rott er i gang på kjøkkenet.
Søndag 2. juni serverer han blant annet langtidsstekt shortribs fra gårdens egen Wagyu-blanding, med sitt eget, helt spesielle hjemmelagde urtekrydder.
Nå bugner det virkelig i gårdsbutikken. Vi får fantastiske tilbakemelding på kjøttet fra gården, både blandingen med 50% Wagyu, og ren angus. Helt ubeskjedent vil vi påstå at kjøttet vårt er av en unik kvalitet, økologisk og grasfora, produsert kun med ressurser fra gården.
Nå fyller vi også opp butikken med "Gårdsbrukt", både ting og klær, og noen fine møbler. Vi har samlet "skatter" i mange år, nå er det på tide å la de gå videre.
Vi gjør oss klare til den aller første påska i Matgarasjen. Vi steker potetkaker og burgerbrød, langtidssteker kjøtt, koker skalldyrkraft, lager urteoljer og sylter rødløk. Vi får besøk av lokal gjestekakebaker - og lørdag og søndag kommer en ny gjestekokk med Nordsjøen som arbeidsplass til vanlig. Vi har åpent hver dag onsdag - søndag 12 - 18.
Vi håper riktig mange velger Påske på Jøa i år, og har åpen kafé i Matgarasjen hver dag fra onsdag 27. til søndag 31. mars. Ta med familie og venner og kom innom for en matbit og godt drikke.