Matgarasjen

Fra jord til bord

Med åpne glassflater mot kulturlandskap, kjøkkenhage og beite, kan Matgarasjens gjester bokstavelig talt se hvor maten de spiser kommer fra. 

Dun gård produserer grønnsaker, urter  og kjøtt av ypperste kvalitet, økologisk og grasfora, kun med gårdens egne ressurser. I tillegg bruker vi gode varer fra andre dyktige loikalmatprodusenter, vi får vilt fra skogen, sjømat og fisk fra havet, og noen utsøkte varer litt mer langveis fra. 

Det handler om respekt for dyr, natur og mennesker – og det handler om den beste SMAKEN. Den du får fra en levende jord, grønnsaker som vokser sakte nok, og dyr som har det bra. 

Vi i Matgarasjen er opptatt av å lage mat etter sesong – og etter hva naturen har å by på. Og noen ganger får vi besøk av gjestekokker fra inn- og utland, til gjesteopptreden med egne mat-tradisjoner og smaker. 

Gårdsbutikken er døgnåpen og selvbetjent. Her selger vi kjøtt fra gården, og lokalmat fra andre produsenter. En liten avdeling med «Gårdsbrukt» har vi også – gjenstander, klær og noen møbler. 

Marked, konserter og utstilinger

Noen dager inviterer vi til ulike marked og aktiviteter på gården og i Matgarasjen. Det kan være salg av stiklinger og småplanter, «gårdsbrukt», utstillinger, foredrag, kurs og konserter – og annet. 

Ukas meny

MENY uke 42

Åpningstider


 

MATGARASJEN
har åpent:

Onsdag 8. oktober 13 – 18
Torsdag 9. oktober  13 – 18
Fredag 10. oktober  13 – 18
Lørdag 11. oktober  13 – 18
Søndag 12. oktober  13 – 18

Noen dager kan det være lurt å bestille bord,
Send melding til Sissel på 46904544

Vi legger fortløpende ut info om åpningstider videre. 

 

GÅRDSBUTIKKEN

er alltid åpen og selvbetjent. Betaling gjøres med Vipps. MERK: Ulike Vippsnummer

Dette skjer i Matgarasjen

Julebord i Matgarasjen

Det er den tiden igjen, mørke kvelder, tente lys, pentøyet på, og den aller første smaken av julematen. Vi har vært så heldige å få Richard Fagermo som gjestekokk på julebord i år også - de to første helgene i november. Alle kvelder fra kl. 1815. Vi serverer hjemmelaget, tradisjonell julemat, og tar imot bestillinger både fra enkeltpersoner og bedrifter, lag og foreninger. Så er dere en gjeng kolleger, venner, familie, musikkorps eller et kjærestepar - alle er velkommen til et lite førjuls avbrekk i Matgarasjen. Påmelding minst 1 uke før, til Sissel: 46904544

Velkommen til 5-retters Viltaften i Matgarasjen, fredag 31. 10 og lørdag 1.11

Nå tar vi for alvor høsten inn og inviterer til en smakfull viltaften i Matgarasjen. I samarbeid med lokale jegere, sankere og fiskere, har vi sikret oss sesongens beste råvarer, og dyktige gjestekokker skal sørge for å gi dere en minneverdig matopplevelse fra kjøkken og grill. Sommelier Frederick Mausner vil komponere gode vin-, øl- og alkoholfrie drikkeanbefalinger som kan kjøpes som tilvalg denne kvelden. Påmelding innen onsdag 29.10. SMS til Sissel, 46904544

Bok-kveld med hekseformler, århundrer gammel urtelære, og en håndkolorert rikmannsbibel fra 1702

Kokken i Matgarasjen har flere interesser enn matlaging - og én av dem er skikkelig gamle, sjeldne og verdifulle bøker. 33000 personer følger Karl Eikrem på Instagram for å bli bedre kjent med boksamlinga hans, og nå vil han vise fram noen av skattene sine på en uformell bok-kveld i Matgarasjen. Vil du høre om formelen for å bli usynlig - eller litt skumlere, for å fange djevelen? Fasinerende nok har dette blitt ansett som såpass mulig å få til, at formler har blitt behørig nedskrevet og tatt vare på i hundrevis av år. Dette og mere til vil Karl fortelle om, og de som stikker innom vil også få se en svært sjelden, håndkolorert bibel fra 1702. TID: Søndag 12.10 kl. 1800 Foto: Bjørn Tore Ness, NA

Konsert med Johanna-Adele Jüssi – fredag 3. oktober

Vi inviterer til denne spennende konserten sånn litt på sparket, etter at kollega Segelsund dessverre måtte avlyse arrangementet. Vi håper både Jøbygger og ferge-reisende tar turen til Matgarasjen, og gir de svært dyktige musikerne den oppmerksomheten de fortjener. Vi byr på god mat og godt drikke, og gleder oss til en musikalsk reise litt utenom det vanlige.

Bli med i Matgarasjen Vinklubb – og vinkveld fredag 17. oktober

Gjengen i Matgarasjen ønsker velkommen til vinsmaking, og alle som har lyst er hjertelig velkommen i Matgarasjen Vinklubb. Vinelskere - og alle som ønsker å lære mer om vin kan vente seg kvelder med mye godt innhold, både smakfult og lærerikt. Matgarasjen er så utrolig heldig å ha en fantastisk flink sommelier som venn og nabo, og Frederick Mausner er leder og faglig ansvarlig for klubben.

Matgarasjen Vinklubb – oppstart og første vinsmaking fredag 29. august

Matgarasjen er så utrolig heldig å ha en fantastisk flink sommelier som venn og nabo, så nå inviterer vi vinelskere - og alle som ønsker å lære mer om vin - til å bli med i Matgarasjen vinklubb. Frederick Mausner blir leder og faglig ansvarlig for klubben. Så skal vi i Matgarasjen gjøre så godt vi kan med organisering av det praktiske, og sørge for at alle som vil være med får nødvendig informasjon om det som skjer i vinklubben.
Dette er ei helt spesiell helg - JØATRAPPA åpner 31. august. En fantastisk tur har blitt tilgjengelig for mange flere - enten man velger å gå opp fra Dun og ta turen ut over Dunafjellet og Ramsfjellet - og så ned trappa. Eller bare turen opp og ned selve trappa. Matgarasjen er med på feiringa, og holder åpent fra 10 - 18 lørdag og søndag.
Når kortribba fra gårdens angus/wagyu får ligge i ovnen i 36 timer - før den legges på grillen og stekes over glødende kull, da tror vi nesten vi kan garantere en matopplevelse verdt å få med seg. Grillkokk Richard Fagermo er tilbake i Matgarasjen, og er i full gang med marinader og gode urter og krydderier før kjøttet legges i ovnen.
I helga har vi åpent 13-18 lørdag og søndag. Velkommen på lunsj eller middag, kaffe og kaker. Spennende dag-konsert med GRAS på søndag, kunstutstilling med Lise Brissach, nypotet og ferske grønnsaker i gårdsbutikken - fajanse og fine kjoler i "gårdsbrukt". Velkommen til Jøa og Matgarasjen.
Det er en STOR glede for oss i Matgarasjen å invitere til en helt spesiell konsert og kunstutstilling.
Vi har fått ny forsyning av kjøttet vårt, økologisk, grasfora - og denne gangen er kjøttet 50% Wagyu. Dette er en kvalitet som er svært sjelden å finne i kjøttdiskene. Når vi i tillegg har grillkokk Richard Fagermo til å ta seg av grilling og godt tilbehør. kan dette bli en ganske unik smaksopplevelse.
Vi har vært så heldige å få tak i noen fine vill-lakser fra Elvalandet, og disse blir base for hovedretten på denne ukas indiske meny. Vi elsker den norske varianten, kokt, og med rømme og godt smør. Men denne gangen ønsker vi helt andre smaker velkommen. Vår indiske gjestekokk Utkarsh Dubey byr på Fiskecurry fra Goa, og andre spennende retter. Åpent torsdag - søndag 13 - 20.
Hopp rett ned til innholdet