Matgarasjen
Det var en garasje og et verksted. Smøregrava har vi tatt vare på, og den skal fylles med vinflasker til mange gode måltider.
Med åpne glassflater mot kulturlandskapet har garasjen blitt til en gårdsbutikk og et serveringssted. Vi selger kjøtt fra gården, og spennende varer fra andre produsenter. Og masse forskjellige grønnsaker, urter og spiselige vekster fra gården i sesong.
Fra jord til bord
Noen helger inviterer vi til marked, med ulikt innhold og aktiviteter på gården og i Matgarasjen. Da er også kjøkkenet åpent. Noen ganger får vi besøk av kokker og andre matfolk til gjesteopptreden i Matgarasjen, og vi gleder oss VELDIG til å se hva de kan få til av lokalproduserte råvarer.
Utstillinger, bruktmarkeder, konserter, kurs og andre aktiviteter kommer til å foregå gjennom hele året.
Åpningstider
Gårdsbutikken er alltid åpen og selvbetjent. Betaling gjøres med Vipps.
Restauranten har følgende åpningstider :
Lørdag 19. oktober – Tyrkisk kokk, Mustafa Menekșe lager tradisjonell tyrkisk lammegryte. 13 – 17
Søndag 20. oktober – Tyrkisk kokk, Mustafa Menekșe lager tradisjonell tyrkisk lammegryte. 13 – 17
Lørdag 26. oktober – Pølsefest med hjemmelagde pølser og øl-meny. 18 – 22 (Åpent til 24:00)
påmelding.
(Annonseres i eget innlegg)
Søndag 27. oktober. Hjemmelagde pølser på menyen. 13 – 17.
(Annonseres i eget innlegg)
Lørdag 23. november. JULEBORD, kveld, 18 – 22 (Åpent til 24:00) Påmelding
Søndag 24. november. JULEBORD, dag, 13 – 17.
Lørdag 30. november. JULEBORD, kveld. 18 – 22 (Åpent til 24:00) Påmelding
Søndag 1. desember. JULEBORD, dag. 13 – 17.
Lørdag 7. desember. JULEBORD, kveld. 18 – 22 (Åpent til 24:00) Påmelding
Søndag 8. desember. JULEBORD, dag. 3 – 17.
Åpningstider etter dette oppdateres
Mange av gjestene våre husker indiske Utkarsh Dubey fra hans gjesteopptreden i fjor sommer. Michelin-kokken som da jobbet på Credo i Trondheim, er nå baker hos surdeigsbakeriet "Ille Brød" i Oslo. Vi setter stor pris på at han ville komme tilbake til oss på Jøa. Så i to uker byr Matgarasjen på indisk meny, og - et kurs i surdeigsbaking.
Nå skal vi brygge øl i Matgarasjen! På Fosnes Prestegård Bryggeri lager de skikkelig godt øl, og nå får vi endelig mulighet til å servere dette ølet til våre gjester også. Vi har fått tilvirkningsbevilling for øl til servering, og nå kommer ølbrygger Trond Åge Prestvik til oss og lager prestegårdens øl i Matgarasjen. Også andre gjestebryggere kommer for å lage sitt eget øl - for servering hos oss.
Lam fra Overhalla møter smaker fra Sri Lanka på søndagens meny i Matgarasjen. Laxumy fra Asiabutikken i Namsos har fått besøk av søsteren Shironmanie fra hjemlandet, og begge kommer til Jøa for å dele en ekte lankesisk matopplevelse med våre gjester. Lammecurry og en vegetarrett med linser står på menyen, og selvfølgelig en lokal dessert til kaffen. De to håper Namdalingene tør å prøve en litt annerledes vri på søndagsmiddagen.
Lørdag blir det litt mer lokale smaker. Da byr vi på tre slag fisk i papilotte, med nystekt brød og godt tilbehør, focaccia-sandwish med revet kjøtt fra gården, og ostekake med jordbærlokk. Begge dager har vi åpent fra 13 - 20.
Vi koker kraft til fiskesuppe, tjælknøl er lagt i lake, og vi gjør oss klare til helg i Matgarasjen. Velkommen innom.
Det er sommer og grillvær - og kokken Richard Fagermo overtar kokkeknivene i Matgarasjen. Han begeistret gjestene våre i påska, men det han liker aller best er å lage mat over glødende kull. Han har jobbet i flere år på grillrestaurant på Aker brygge, og vet hvordan han skal få fram den aller beste smaken på kjøttet og burgerne våre. Etter tilbakemeldinger fra hyttefolk og andre, flytter vi åpningstidene litt utpå ettermiddag/kveld denne langhelgen. Velkommen til grillfest i sommervarmen.
Frister det med langtidsstekt kortribbe, eller fiskerøre på ølbrygger-brød, med mesk fra Fosnes Prestegård Bryggeri ? Vår tyske kokk er klar med flere spennende retter på menyen. Kaféen er åpen fra torsdag til og med søndag, 13-17.