Matgarasjen

Fra jord til bord

Med åpne glassflater mot kulturlandskap, kjøkkenhage og beite, kan Matgarasjens gjester bokstavelig talt se hvor maten de spiser kommer fra. 

Dun gård produserer grønnsaker, urter  og kjøtt av ypperste kvalitet, økologisk og grasfora, kun med gårdens egne ressurser. I tillegg bruker vi gode varer fra andre dyktige loikalmatprodusenter, vi får vilt fra skogen, sjømat og fisk fra havet, og noen utsøkte varer litt mer langveis fra. 

Det handler om respekt for dyr, natur og menneesker – og det handler om den beste SMAKEN. Den du får fra en levende jord, grønnsaker som vokser sakte nok, og dyr som har det bra. 

Vi i Matgarasjen er opptatt av å lage mat etter sesong – og etter hva naturen har å by på. Og noen ganger får vi besøk av gjestekokker fra inn- og utland, til gjesteopptreden med egne mat-tradisjoner og smaker. 

Gårdsbutikken er døgnåpen og selvbetjent. Her selger vi kjøtt fra gården, og lokalmat fra andre produsenter. En liten avdeling med «Gårdsbrukt» har vi også – gjenstander, klær og noen møbler. 

Marked, konserter og utstilinger

Noen dager inviterer vi til ulike marked og aktiviteter på gården og i Matgarasjen. Det kan være salg av stiklinger og småplanter, utstillinger, foredrag, kurs og konserter. 

Ukas meny

Her kommer ukas meny, for onsdag 25. – søndag 29. juni.


Åpningstider


 

MATGARASJEN
har åpent:

Onsdag 2. juli 13 – 18
Torsdag 3. juli 13 – 18
Fredag 4. juli 14 – 20 
(Kjøkkenet er åpent til klokka 20, restaurant/bar til 22.)
Lørdag 5. juli 14 – 20
(Kjøkkenet er åpent til klokka 20, restaurant/bar til 22.)
Søndag 6. juli 13 – 20

Noen dager kan det være lurt å bestille bord,
ring Sissel på 46904544

VI legger fortløpende ut info om åpningstider videre. 

GÅRDSBUTIKKEN

er alltid åpen og selvbetjent. Betaling gjøres med Vipps. MERK: Ulike Vippsnummer.

Dette skjer i Matgarasjen

ÆKTE i gårdsbutikken

Vi har fått et nytt, veldig hyggelig tilskudd i gårdsbutikken i Matgarasjen. De tre Jøa-jentene som lager de miljøvennlige duftlysene Ækte, skal ha utsalg hos oss. Og etter hvert kommer også andre spennende produkter fra de tre. Butikken er døgnåpen og selvbetjent, og i skap og hyller har vi også kjøtt fra gården, og varer fra andre produsenter.

Ny gjestebrygger i Matgarasjen

Det lages mye godt øl rundt oss, i små, uavhengige bryggerier, med fokus på kvalitet, unike smaker, tradisjonelle bryggeteknikker og først og fremst smak. Nå har vi fått med oss én øl-entusiast til som gjestebrygger i Matgarasjen - en fergematros med hjerte for øl og god mat.

Kveldskonsert med smått og godt fra kjøkkenet

Hva får du når du tar en passe porsjon Leonard Cohen, Åge Aleksandersen og Buck Owens, krydret med autoharpe, melodica, gitar, piano og tostemt vokal? Jo, da får du et far og datter- orkester bestående av to personer, Guri Gjermstad Dypvik og pappa Knut Olav Dypvik. Sammen byr de på musikalske smakebiter som spenner fra vakkert og melankolsk til dansbare rytmer. Reportoaret er hentet fra flere kjente artister, presentert i et lydbilde med særpreg.

Trygve Liahagen Trio i Matgarasjen, Fredag 25.4 kl.1900

Vi åpner live-sesongen vår, og dette er en konsert vil gleder oss skikkelig til! Selv mener de låtene kan minne om stier i skogen, og togturer med kaffen i hånda - vi kan gjerne ta assosiasjonen videre til myke vindkast og vidstrakt utsikt fra Ramnfjellet. Trygve Lihagen ble valgt ut til å bære tittelen "Hilmartalentet 24-26", så dette er en musiker vi kommer til å høre mye mer fra. 😊 Dørene er åpne fra 18 for de som vil bestille en matbit før konserten starter.

Sesongåpning med nyansatt kokk

Nå gleder vi oss stort til å åpne dørene i Matgarasjen på Dun Gård, og håper på masse besøk som kan få testa ut menyen og ferdighetene til nykokken vår. Vi har smakt oss gjennom ostekaker og hjemmelaget iskrem, "Garasjeplanken" er satt sammen med småmat fra oss selv og andre lokale produsenter. Blåskjell er bestilt og burgerbrød bakes. Og vi vet at de andre spisestedene, pubene og butikkene på øya driver på akkurat likedan, steller og ordner til besøk.

Dyrk din egen mat – velkommen til Dun Andelslandbruk

Sensongen nærmer seg, og vi som allerede er andelsbønder gleder oss til å komme i gang. Få planter i jorda og se det spire og gro. Vi gleder oss til praten i åkeren og rundt lunsjbordet i Matgarasjen. Utveksling av gode råd og enda bedre oppskrifter. Se de første hvite, lilla, grønne og gule blomkålknoppene dukke fram på sensommeren. Fylle kassene med masse ulike grønnsaker, rett fra åkeren. Og ikke minst til smaken av knasende ferske grønnsaker, dyrket helt uten kunstig gjødning og sprøytemidler. Vi er heldige!
I helga har vi åpent 13-18 lørdag og søndag. Velkommen på lunsj eller middag, kaffe og kaker. Spennende dag-konsert med GRAS på søndag, kunstutstilling med Lise Brissach, nypotet og ferske grønnsaker i gårdsbutikken - fajanse og fine kjoler i "gårdsbrukt". Velkommen til Jøa og Matgarasjen.
Det er en STOR glede for oss i Matgarasjen å invitere til en helt spesiell konsert og kunstutstilling.
Vi har fått ny forsyning av kjøttet vårt, økologisk, grasfora - og denne gangen er kjøttet 50% Wagyu. Dette er en kvalitet som er svært sjelden å finne i kjøttdiskene. Når vi i tillegg har grillkokk Richard Fagermo til å ta seg av grilling og godt tilbehør. kan dette bli en ganske unik smaksopplevelse.
Vi har vært så heldige å få tak i noen fine vill-lakser fra Elvalandet, og disse blir base for hovedretten på denne ukas indiske meny. Vi elsker den norske varianten, kokt, og med rømme og godt smør. Men denne gangen ønsker vi helt andre smaker velkommen. Vår indiske gjestekokk Utkarsh Dubey byr på Fiskecurry fra Goa, og andre spennende retter. Åpent torsdag - søndag 13 - 20.
Til vanlig jobber Utkarsh Dubey som baker hos surdeigsbakeriet "Ille Brød" i Oslo. I to uker er han gjestkokk i Matgarasjen, og nå vil han holde et kurs i surdeigsbaking hos oss. Vi har 12 plasser, så her er det førstemann til bakebordet. Se lenke for påmelding.
Mange av gjestene våre husker indiske Utkarsh Dubey fra hans gjesteopptreden i fjor sommer. Michelin-kokken som da jobbet på Credo i Trondheim, er nå baker hos surdeigsbakeriet "Ille Brød" i Oslo. Vi setter stor pris på at han ville komme tilbake til oss på Jøa. Så i to uker byr Matgarasjen på indisk meny, og - et kurs i surdeigsbaking.
Hopp rett ned til innholdet