Reddik

PUBLISERT

Reddik er en gammel kulturplante som stammer fra Kina. Den tilhører sennepsfamilien, og den friske og noe sterk smaken kommer av at den inneholder sennepsolje. Det kan tilføre en karakteristisk smak til mange retter. For reddik kan brukes til mer enn bare i salaten.  

Bruk

Reddik vaskes først i kaldt vann. Den kan spises som den er og gir en fin smak og konsistens til kalde og lune salater, sammen med dipp og til ost. Og husk, reddikbladene kan brukes i salaten også. Reddik egner seg godt til damping. Gi dem rundt 10-15 minutter og bruk som tilbehør til middagen. Prøv også å steke reddikene raskt i olje med litt salt! Dette er deilig tilbehør til f.eks fisk.

Reddik vaskes først i kaldt vann. De kan deretter spises naturell hele, i skiver eller kuttet til salat. Reddik er godt tilbehør til ost og hører således til et ostebord sammen med druer, kiwi og stangselleri. Den kan også spises sammen med dipp, som pålegg eller kokes i 10 – 15 minutter og serveres som varm grønnsak til kjøtt og fisk.

Egenskaper

Reddik er kalorifattig og inneholder noe C-vitaminer. 

Oppbevaring

 Oppbevar reddiken i kjøleskap mellom 2 og 4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet