Vår indiske kokk takker for seg – og vi lager fiskesuppe

PUBLISERT

Tre uker med indisk gjestekokk er over - for denne gang. Utkarsh sier han har hatt fine dager på Jøa, og kommer gjerne tilbake til Matgarasjen. Kanskje kommer andre spennende gjestekokker også, og kokarkjerringer og - karer som er over gjennomsnittet interessert i god mat, og som kan tenke seg en liten opptreden hos oss. I mellomtiden koker vi fiskesuppe med tre sorter fisk, og Tjelknølen står i ovnen.

Vi kommer til å savne de smakfulle rettene fra det indiske kjøkkenet – og ikke minst ham som laget maten. Samtidig var det veldig spennende å få testa ut konseptet vårt med gjestekokker. Kokken som reiser er svært forundra over at SÅ mange på et SÅ avsidesliggende sted lar seg begeistre over maten hans. Vi som er igjen er overbevist om at så lenge maten smaker skikkelig godt, er folk åpne for nye retter og smaker.

Tre ukers utmerket kokkelering feires med en flaske champagne lagret på 60 meters dyp – brakt til bordet av sommelier og venn Frederick. Selvfølgelig med en historie til.

 

Sommelier og venn Frederick kommer med en flaske champagne som har vært lagret på 60 meters dyp. En fortjent avslutning på tre ukers utmerket kokkelering

 

På 60 meters dyp finnes det nesten ikke lys, det er minimalt med oksygen, og temperaturen er konstant 12 grader. Samtidig er trykket inni og utenfor champagneflaskene identisk – og dyrket biodynamisk på kalkrik grunn, noe som skal gjenspeile forholdene der vinen modner i dypet.

Interessen rundt bordet forteller oss at de planlagte vinkveldene med Frederick antakelig kommer til å bli populære i Matgarasjen.

Nå står tjelknølen i ovnen. Antakelig mer svensk enn norsk, men kjøttet er fra Angus kalv fra Dun Gård, poteten fra åkeren, og eggene fra islandshønene som går fritt ved bekken. Fiskesuppa er nesten klar, med kveite fra Folla og villaks fra Elvalandet.

God kaffe, ostekake og sjokoladekake byr vi også på.

Vi holder åpent som vanlig torsdag 27. og fredag 28. Lørdag 29. holder vi stengt på dagtid – for å forberede kveldens arrangement med sjuretters meny.

For åpningstider, menyer og kokker videre, følg med på hjemmesiden vår.

 

velkommen til Matgarasjen på Jøa!

 

 

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet