Vår Indiske kokk blir noen dager til!

PUBLISERT

Utkarsh fra India - og Credo i Trondheim - har bestemt seg for å bli noen dager til. Turer over Dunafjellet, reker i solnedgang på Brakstad, kveldsbesøk på Jernaldergården og båttur til Bølet utkonkurrerte planlagt Italia-tur. Så nå byr vi på Indisk treretters til og med 26. juli.

Det er skikkelig liv og røre på Dun Gård om dagen. På kjøkkenet snakkes det engelsk med og uten indisk aksent, amerikansk og fransk, og gjestene kan ikke unngå å høre jevnlige utbrudd av entusiastisk sang, når felles kjente, gamle hits spilles gjennom en portabel høytaler.

Vi tester oppskrifter, fermenterer drikke, og prøver ut smaker, et skikkelig mat-verksted, og ikke minst – vi lærer MASSE.

I tillegg til kokken fra India, er det flere ungdommer her. De fleste kommer gjennom Wwoof – world wide organisation for organic farming. De jobber ute i grønnsaksåkrene og i kjøkkenhagen – og de er også til fantastisk god hjelp på kjøkkenet. Det er utrolig fint å se hvordan vennskap vokser fram, adresser, bilder og minner deles, før de drar videre og nye, spente ungdommer kommer for å være noen uker.

 

Fellesskap på gården

Selv om dagene er lange og travle, blir det alltid tid til et hyggelig felles måltid på kveldene, der alle lager mat sammen. Fersk laks fra Frøvarp kommer med smaker den aldri har vært i nærheten av før, og hvorfor ikke med tzatziki,  rødbete-hummus og paratha-brød i stedet for potet – mens vi venter på nypoteten.

Det er stor enighet om at norske jordbær er de beste – og ekstra godt smaker de som de har plukket selv i kjøkkenhagen.

 

Indisk meny til og med onsdag 26. juli

Vi har annonser med indisk meny fram til lørdag denne uka. Nå har kokken Utkarsh bestemt seg for å utsette ferietur til Italia – og heller være på Jøa noen dager til. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger på menyen, og er glade for at enda flere kan få anledning til å smake rettene. Muligheten er der til og med onsdag 26.juli.

 

Jøa-festivalen starter

Onsdag 26. juni starter også Jøa-Festivalen, og Småbruksteateret har urpremiere på forestillingen «Kæm skal henges når folket forsvinn» klokka 1930. Det kan det være godt med en matbit før forestillingen – vi serverer mat til klokka 1800.

Olav Duuns barndomsheim er også åpen hver dag fra 12 – 16, vel verdt et besøk.

 

Velkommen til Jøa, og til Dun Gård!

 

 

 

 

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet