Spansk kjørvel

PUBLISERT

Spansk kjørvel vokser vill i fjellene i Mellom-Europa, og er en gammel kulturplante i Norge. Urten er vinterherdig og spirer tidlig om våren.

Spansk kjørvel kan brukes på mange måter. Bladene kan brukes friske i salater, eggerøre og urtesmør eller tilsettes matretter. Mye av anissmaken blir borte ved koking, så urten bør tilsettes mot slutten av koketiden. Spansk kjørvel er også velegnet sammen med rabarbra, i fruktsalater, og syltetøy, eller stilkene kan kandiseres og spises som godteri. Fordi urten er søt, reduserer man behovet for sukker i fruktdessertene.

Rota kan kokes og spises som grønnsak.  Umodne frø har en kraftig anissmak og kan brukes i desserter og salater. Frøene benyttes også til smaksetting av krydderdram, akevitt og likør.

 

 

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet