Siste innspurt i Matgarasjen

PUBLISERT

Nå skjer det mye om dagen. Det er bare noen få uker til vi skal åpne Matgarasjen, og for å være helt ærlig er det litt å gjøre før vi kan åpne dørene.

Mange gode hjelpere løper rundt og sørger for at det blir strøm og vann og ventilasjon, det monteres automatiske visndusåpnere og dørhåndtak, vinduer og dører får foringer og lister – og kjøkkenet er snart på plass. Og ikke minst – gårdens gamle sagbruksbenker blir igjen tatt i bruk. Denne gangen som hyller for lokalmat fra Namdalen og rundt omkring.

Utomhus spirer og gror det av urter og spiselige vekster som kommer til salg i gårdsbutikken. Noen velkjente og helt uunnværlige, som timian og oregano, persille, salvie og estragon. Men også noen det ikke er så lett å finne i hagesentrene. Alt økologisk, og flere har vært ute ei vinternatt før de selges videre til nye hageentusiaster. Urter, spiselige vekster, grønnsaker og kjøtt fra gården skal også være basisen for det som serveres i Matgarasjen, sammen med fisk fra havet, vilt fra skogen, og råvarer fra andre lokale produsenter.

Dette er spennende, vi aner ikke hvordan dette vil bli mottatt eller hvor veien går videre.  Men vi gleder oss, og håper mange vil komme innom. Både bygdefolk, hyttefolk, byfolk og anna folk.

 

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet