Pause i andelslandbruket i 2020 – velkommen som aktiv kunde hos Dun Gård

PUBLISERT

Dun Andelslandbruk tar pause i 2020
Det har ikke vært noen lett avgjørelse å ta – men på grunn av den spesielle koronasituasjonen vi er i, må vi ta et opphold i år. Vi tror det er stor forståelse for det blant våre medlemmer – både dere i Røde Kors sitt prosjekt «Vennskap og Kunnskap i åkeren», og dere som er ordinære medlemmer. Til neste år er vi forhåpentligvis tilbake i normal gjenge igjen.

– Hilsen styret i Dun Andelslandbruk –

Dun Gård fortsetter
Vi på Dun Gård tror det er viktigere enn noen gang å sikre lokal matproduksjon, og gården kommer til å fortsette med en allsidig grønnsaksproduksjon selv om andelslandbruket er nødt til å ta en pause. Og vi håper dere som er/har vært medlemmer i andelslandbruket – og anne andre som er opptatt av god og sunn mat – vil støtte opp om gården sitt arbeid. Det kan dere gjøre gjennom å kjøpe maten vår – og kanskje bli med som aktiv kunde med noen arbeidstimer tilpasset de forholdsreglene vi må ta.

Gårdsfolket ønsker kunder velkommen selv om andelslandbruket tar pause. Foto Anne Berit Flo

For oss er det viktig å ha mest mulig forutsigbarhet i hva vi kan få levert – både av grønnsaker og andre produkter fra gården. Vi håper derfor mange av dere vil bli faste kunder hos oss, og få kasser med deilige grønnsaker gjennom hele sesongen, levert Jøa – Namsos etter avtale. Vi tilbyr også økologisk kjøtt fra gressfora kalv/storfe, og egg fra frittgående islandshøner.
Se også brosjyre for detaljer om dette.

For gården er det fint å ha en forutsigbarhet i hvor mye vi skal plante og så. Da kan vi opprettholde en variert og spennende produksjon

Arbeidshjelp for grønnsaker
Vi kommer til å ha fast arbeidshjelp på gården gjennom hele sesongen. Likevel vil det være behov for ekstra hender i perioder med planting, luking og høsting. Derfor vil vi gjerne tilby noen av dere som har lyst og anledning – og erfaring nok til å kunne jobbe litt selvstendig – å delta med arbeidstimer mot grønnsaker.

Trivelig arbeid i åkeren

3 alternativ
Om du vil være en del av fellesskapet på Dun Gård, og sikre deg fast forsyning av kjempegode, økologiske grønnsaker rett fra åkeren, skal du få flere muligheter til det.

1. FAST KUNDE
Du forplikter deg til å ta imot 10 leveringer av grønnsaker i løpet av sesongen, levert til avtalt sted Jøa-Namsos. Betaling ved levering, og du kan når som helst avbestille om det ikke passer å ta imot enkelte uker. Levering fra lager utenom sesong etter avtale.
1 kasse koster 450 kr, ½ kasse 240 kr

2. FORHÅNDSBETALING KOMBINERT MED ARBEIDSTIMER
Dette ligner på opplegget i andelslandbruket, men med færre hender i åkeren samtidig. Du betaler 2875 kr, og deltar med ca. 20 arbeidstimer. For det får du 10 kasser med grønnsaker i sesong, samt ca. 50 kg potet og ca. 30 kg gulrøtter fra lager.

3. ARBEIDSHJELP FOR GRØNNSAKER
De som har anledning kan velge å delta med 40 arbeidstimer – og ingen betaling. For det får du også 10 kasser med grønnsaker i sesong, samt ca. 50 kg potet og ca. 30 kg gulrøtter fra lager

De aller beste grønnsakene – rett fra åkeren 

Vi håper mange finner en måte som passer, og setter stor pris på all støtte til lokal og bærekraftig matproduksjon.

Ta kontakt med Sissel Thorsen for informasjon og påmelding. Veldig gjerne så snart som mulig 
Mail: sissel.thorsen@gmail.com
Mobil: 46904544
Eller på Facebook

– Hilsen oss på Dun Gård –

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet