Høstingen er i gang – nå kan alle medlemmer bestille levering av grønnsaker

PUBLISERT

Hurra, det gror og vokser!
Det har gått litt tregere enn vanlig med alle vekster i år. En kald tidligsommer og periode med skikkelig tørke er nok grunnen til det. En aldri så liten utfordring med kålmøll har vi også hatt, i likhet med alle som dyrker grønnsaker i år.
Rådet fra landbruksrådgivninga har vært rikelig med vann – og god gjødsling. Dette ble gjort sist lørdag, sammen med luking, litt fot-hypping (sparke jord oppover plantene med føttene), og så smått litt høsting.

Og nå begynner det så smått å komme noen deilige knutekål, noe brokkoli, noen knasende sprø vårløk, supersunt grønnkål – og etterhvert masse annet.

Så nå starter vi levering av grønnsakskasser til Namsos, og henting på gården for dere som bor på Jøa.

Kassene MÅ bestilles
På hjemmesiden er det en fane der det står «Levering». Der må dere gå inn og bestille ukas kasse. Og det må alle gjøre, også de som er på høstedugnaden. Der fører dere opp om dere vil hente kassen utenfor BUA i Namsos, eller på gården på Jøa. (Vi setter kassene på låven på Nerdun)
Sjekk tidspunkt på oppføringsskjemaet – da dette kan variere noe

Guider må kontakte sine deltakere om bestilling
For å være sikker på at alle får kassene sine, må dere som er guider ta kontakt med deres deltakere og sørge for at de får informasjon om levering.

Vi minner samtidig på den avtalte arbeidstiden alle skal bidra med i åkeren. Vi oppfordrer dere som er guider til å ta personlig kontakt med deres deltakere for å forsikre dere om at alle kjenner til hva det innebærer å være andelsbonde, med tanke på felles arbeidsinnsats. Det er fortsatt mange høstedugnader igjen, så de som ikke har fått deltatt særlig på dugnad har fortsatt masse anledning til det.

Kasser til transport av grønnsakene
Denne lørdagen pakker vi i grønne Ifco-kasser, og oppfordrer dere alle til å ta med noe å ha i når dere henter grønnsakene deres.
Senere kan det tenkes at vi høster dagen før vi leverer, og da er det viktig for holdbarheten at grønnsakene oppbevares riktig. Vi kommer til å oppfordre dere til å kjøpe 2 blanke plastkasser med lokk, og skrive navn på. Vi skal bare sjekke type og størrelse, så legger vi ut informasjon om dette.

BESTILLING MÅ LEGGES INN SENEST KLOKKA 22 DAGEN FØR HØSTING
Denne gangen betyr det før klokka 22, fredag 16.08

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet