Det bugner i åkeren, nå skal det høstes

PUBLISERT

Siden vi avlyste dugnaden den 11. på grunn av regn, hadde det gått to uker siden vi kikka under duken på kålfeltet. Og for en utvikling siden sist. Det bugnet av flotte grønnsaker. Vi måtte høste det som var av sommerkål, og den hvite knutekålen må også tas nå. Og flere sorter blir ferdige veldig fort. Dette er gøy, det er nå vi ser resultatet av arbeidet vi har gjort siden i vår.

Tre ordinære dugnader igjen
Vi kommer til å gjennomføre tre ordinære lørdagsdugnader til i år. I tillegg blir det innkalt til gulrotopptaking og høsting av purre og løk. Dette blir ikke før godt uti oktober, litt avhengig av været.
– Den første dugnaden er nå lørdag den 25. Da får vi besøk av Gjensidigestiftelsen og ledelsen i Røde Kors, og muligens media. Arbeid i åkeren og høsting.
– Den andre dugnaden blir neste helg, den 1. september. Da skal vi ta ei skikkelig ugressøkt for at ingenting skal få stå over til våren. Og vi skal gjøre ferdig gjerde rundt kålfeltet.
– Den siste ordinære dugnaden blir den 29. september – i forbindelse med Åpen Økologisk Gård. Den dagen er ikke helt planlagt ennå, men vi vil ha noe servering også til gjester utenfra. Og vi tar en opprydding og sjekk av redskaper, duker etc. I tillegg til høsting.

Mellom de to siste lørdagsdugnadene blir det høsting torsdager fra klokka 17. Det kommer vi tilbake til, sjekk under dugnader, og følg med på siden.
Og så gir vi nærmere beskjed når gulrota skal tas opp.

Sjekk arbeidstimer
Det er et viktig prinsipp i andelslandbruk at alle som er med tar sin del av arbeidet. Vi oppfordrer derfor alle å til å sjekke egne arbeidstimer. Har dere ikke jobbet 20 timer, har dere nå 3-4 lørdager å gjøre på, siden høsting til eget bruk (og hverandre) ikke teller. Det er en ganske stor arbeidsmengde som må utføres fra april til ut oktober, og for at belastningen ikke skal bli for stor mellom dugnadene, er det viktig at alle trør til. Så meld dere på og kom. Om dere er to sammen om en andel, er det mulig å få til 18 timer på to lørdager.

Medlemsmøte med kokasild på Brakstad
Det har blitt en tradisjon i andelslandbruket med et lite høstmøte hvor vi oppsummerer sesongen og koser oss med kokasild (eller hva som måtte dukke opp i garna) og nypotet på Puben på Brakstad. Margreet og Frode er vertskap, og alle betaler 100 kr for maten. Dette tar vi samme dag som vi tar opp gulrota. Mer info kommer, følg med på hjemmesiden eller Facebook.

Nå gleder vi oss over en rik avling av deilige grønnsaker, og ser fram til høsting langt uti oktober.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet