Gulrotopptaking mandag og tirsdag – 23. og 24.10

PUBLISERT

I strålende høstsol fikk vi opp mye av gulrota på lørdag. Og etterpå bød Frode og Margreet på et fantastisk måltid på Pøbben på Brakstad, med kokt sild, varmrøkt makrell, krabbe, og eplekake til dessert. Bedre blir det ikke.

Men vi rakk ikke alt, gulrota i åkeren nedenfor fjøset står fortsatt. Vi tenkte å ha en ny dugnad lørdag, men siden det melder regn, hadde det aller beste vært å få opp resten så fort som mulig. Så derfor oppfordrer vi så mange som mulig til å snakke sammen, fylle en bil eller to, og komme mandag og tirsdag.
Vi løsner gulrota slik at den blir lett å ta opp, og setter klar kasser med plast nedi. Dette er enkelt, men husk et pas småting:
– strekk til plasten slik at det blir nok på sidene til å brette over gulrota når kassen blir full.
– Ikke kast gulrota nedi kassen, da blir den lettere besk på smak.
– Rist av jorda, når gulrota er tørr råtner den ikke så lett.
– Om det er flere i åkeren, er det praktisk at noen tar opp gulrota, noen bærer den bort til kassen, der noen står og knekker av gresset før den has i kassen. Det ligger en plate over kassen for å legge gulrota på når man tar av gresset.
– Husk å brett over plasten, og legge grønn-kasser eller noe annet over når dere er ferdige for dagen.

Igjen oppfordrer vi dere som ikke har fått til å være her så mye, om å sette av tid til å ta en tur.
Det står fortsatt endel grønnsaker igjen også, blant annet purreløk, vårløk, grønnkål, og forskjellig annet som det er bare å høste. Om dere vil ha mer knutekål enn det som er i andelsåkeren, er det bare å ta en titt på gårdens side, og ta de dere finner som har litt for «ugunstig» fasong til å selge. Dem er det mange av, og de smaker like bra.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet