Vårløk
Vårløk

PUBLISERT

Vårløk er en spesiell løksort som ser ut som en purreløk. Den danner som purreløk en lang smal stilk av tett sammenrullede blader. Hele planten er lang og smal, hvit eller rød nederst og mørk grønn øverst. Vårløk har en mild og fin løksmak, og hele planten kan spises både rå, kokt og stekt.

Bruk

Vårløk brukes naturell i salater og dressinger. Den kan også kokes, smørdampes, stekes eller brukes i wok, men husk at vårløk ikke skal varmebehandles lenge. På grunn av sin fine, milde smak er den mye brukt i salater og i Sverige kalles den for salatløk. De grønne bladene kan brukes som gressløk, selv om smaken kan være noe sterkere.

Egenskaper

Vårløk og andre løkvarianter inneholder antioksidanter som er bra for cellenes forsvarsystem.

Oppbevaring

Den beste oppbevaringstemperaturen er ved 2-4 ºC. Vårløk kan oppbevares i en plastpose eller i en tett plastboks noen dager i kjøleskap.

Vårløk er også fin å fryse ned i ringer så har du utover vinteren.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet