Fennikel

PUBLISERT

Fennikel har fra tidlig av vært kjent i Asia og Middelhavslandene som en krydderplante. Etter hvert begynte man også å benytte denne som en grønnsak. Fennikel har kraftige bladslirer som danner en stor knoll.  Den har en sterk lukt og aromatisk smak som kan minne om lakris eller anis. Knip av blader og stilker ved behov, om du ikke ønsker å høste hele planten. 

Bruk

Fennikel er anvendelig og kan brukes både rå og kokt, grillet, ovnsbakt, i wok, i salater, på ostefatet og til dipp. Fennikel  bør deles i store biter om du vil koke den, og den kokes  kun noen minutter, slik at den beholder spensten. Kokt fennikel er deilig til lammekjøtt og fiskeretter og brukes mye i det italienske kjøkken. Fennikel kan også gratineres.

Det grønne ‘kruset’ på stilken smaker godt samtidig som det er dekorativt. Både blad og frø kan brukes, og planten har en behagelig lakrisaktig smak. I sydeuropeiske land er fennikel en populær grønnsak, men her i landet har mange fortsatt til gode å oppdage den. 

Egenskaper

Fennikel er en næringsrik grønnsak. Den inneholder mye A- og C- vitaminer. Det sies også at fennikel har en gunstig effekt på fordøyelsen.

Oppbevaring

Fennikel kan oppbevares i kjøleskap på 0-4 ºC, der blir den også beskyttet mot sterkt lys og uttørking.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet