Knollselleri

PUBLISERT

Knollselleri, eller sellerirot som den også kalles, kommer fra Middelhavsområdet og dyrkes over hele Europa. Den har vært kjent i Norge i lang tid, og er mye brukt som suppegrønnsak.  Det sprø og hvite fruktkjøttet er rikt på eteriske oljer og har en aromatisk duft, og en litt skarp søtlig smak.

Bruk

Sellerirot bør skrelles før bruk for å få vekk alle jordrester. Vær oppmerksom på at fruktkjøttet raskt oksyderer og blir misfarget. Sellerirot bør derfor brukes umiddelbart etter skrelling. Den brukes mest som suppegrønnsak og både roten og gresset kan brukes. Stekt eller kokt sellerirot brukes som tilbehør både til fisk og kjøttretter. Strimlet sellerirot passer fint til wok. Revet sellerirot er godt, og de grønne bladene kan også brukes i salat.

Egenskaper

Sellerirot er rik på kalium, og inneholder en del B- og C-vitaminer.

Oppbevaring

Sellerirot som lagres mørkt og kjølig, kan holde i mange måneder.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet