Salat, blandet

PUBLISERT

Vi har et felt med blandet salat i andelslandbruket. Det første vi sådde tålte ikke kulden og været, derfor er salatavlingen sein i år. Når den får vokst seg litt til, er det bare å plukke blader av ulike sorter salat.

Bruk

Bland gjerne med rå, oppkutta grønnsaker, frukt, og hva du ellers måtte ha lyst på. Visste du at det finnes flere sorter spiselige ugress og blomster i åkeren også? Meldestokk f.ex. er deilig i salater, og bladene til ringblomsten gir super farge i salatbollen.

Egenskaper

Det er stor variasjon i hva salatene inneholder av vitaminer og mineraler. Noen salattyper inneholder nesten ikke antioksidanter mens andre har masse.

Jo sterkere fargen på salaten er, jo flere vitaminer, mineraler og antioksidanter inneholder den.

Salat inneholder også jern, kalsium, C-vitamin og folat, viktige byggesteiner for kroppen vår. I tillegg inneholder alle salater en god del fiber som er bra for fordøyelsen.

Oppbevaring

Alle salatsorter bør oppbevares i kjøleskapet i plastpose med noen dråper vann.

Hvis salaten har blitt litt slapp, kan du gi den et isbad.

Etter isbadet bør den få en omgang i salatslyngen for å bli tørr og få tilbake den crispy konsistensen. Du kan også riste den tørr med et kjøkkenhåndkle, men en salatslynge gjør jobben aller best. Salaten må være skikkelig tørr for at dressingen skal sitte. Dersom salaten er våt, vil dressingen renne av salaten og legge seg i bunnen av salatbollen.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet