Bruk
Splitt purren i to langs fra de grønne spissene ned til begynnelsen på den hvite stilken. Skyll purren under rennede kaldt vann til all skitt er borte. Skjær purren i 4 biter og så i tynne strimler eller du kan kutte den opp i fine ringer, dette avhenger av oppskrift og hva du ellers skal bruke purren til. I salater er det hensiktsmessig å finsnitte purren og i supper kan du snitte den litt grovere. Purre har en stort bruksområde, og kan brukes rå, kokt, stekt, stuet, smørdampet, gratinert og i omeletter. I alle retter hvor det ellers brukes løk kan også purre benyttes. God rå i salater sammen med andre grønnsaker, smørdampet strødd med baconbiter eller gratinert med ost. Den hvite delen regnes som den fineste, mens den grønne delen er mest næringsrik.
Egenskaper
Purre har en mild og aromatisk smak og er ideell for barn som ellers måtte finne annen løk for sterk. Purre inneholder noe antioksidanter og en del vitaminer og mineraler.
Oppbevaring
Purre oppbevares fra 2–4 ºC, gjerne i plastpose eller plastboks.