Veldig mye godt lokal-produsert øl serveres kun der det lages, og det meste når aldri fram til en offentlig tappekran. Det er nemlig en ganske omfattende prosess for et lite bryggeri å få lov til å selge ølet sitt videre. Vi i Matgarasjen satser mye på gode, lokale mat- og drikkeopplevelser, og hadde derfor et sterkt ønske om å få servere godt, lokalt øl til våre gjester.
Løsningen ble at vi i fjor selv søkte om bevilling for å lage eget øl – fullt klar over at dette med brygging egentlig ligger godt utenfor vårt kompetanseområde. Men det vi da fikk mulighet til, var å invitere dyktige gjestebryggere til å brygge sitt eget øl her hos oss.
På den måten har vi fått øl fra flere gode håndverksbryggere i kranene. En av dem er Fosnes Prestegård Bryggeri
De har puben Fjøsti i Fosnesvågen, og serverer flere spennende sorter øl på sine pub-kvelder.
Christian Wråli som driver tretopphytta Himmelhøy sammen med kona Kathrin, ble den andre gjestebryggeren i Matgarasjen, med flere sorter øl i kranene våre. Og nå har vi altså fått den tredje – matentusiast, ølbrygger og matros Trond Kjelbotn, som har vært innom og sjekket gjæring og utvikling av ølet sitt flere ganger de siste dagene, og som i dag erklærte det klart for tapping.
Vi er stolte over å ha samarbeid med flinke gjestebryggere som deler håndverket, kunnskapene og smaksopplevelsene med oss.