Bruk
Squash har i seg selv lite smak, men er som en svamp som trekker til seg alle smaker den er i nærheten av. Bruk den i supper, salater og wok. Squash er en selvfølge på grillen om sommeren, bare penslet med litt urteolje.
Rå grønn squash kan brukes til det samme som agurk. Den kan brukes naturell i forskjellige salater kuttet i skiver eller biter, og også til ost eller garnityr. Gul squash bør varmebehandles. Lett kokt eller stekt er squash ypperlig som tilbehør til kjøtt og fisk. Squash kan også deles i to, fylles med kjøttdeig og hakket løk og stekes i ovnen. En selvfølge i ratatouille, en fransk grønnsakgryte.
Gul squash bør varmebehandles før du spiser den. Maten blir ekstra dekorativ hvis du blander grønn og gul squash.
Egenskaper
Squash består av 95 % vann og inneholder jern og noe A-, B- og C-vitaminer.
Oppbevaring
Squash lagres best ved 12-14 ºC. Den får kuldeskade under 10 ºC og bør derfor ikke oppbevares i kjøleskap. Squash tørker fort og må ha høy luftfuktighet for å hindre uttørring. Den har derfor kort holdbarhet.