Kokken Utkarsh er tilbake i Matgarasjen, torsdag – søndag uke 28 og 29

PUBLISERT

Mange av gjestene våre husker indiske Utkarsh Dubey fra hans gjesteopptreden i fjor sommer. Michelin-kokken som da jobbet på Credo i Trondheim, er nå baker hos surdeigsbakeriet "Ille Brød" i Oslo. Vi setter stor pris på at han ville komme tilbake til oss på Jøa. Så i to uker byr Matgarasjen på indisk meny, og - et kurs i surdeigsbaking.

GHAR

Temaet for menyen te to ukene Utkarsh er på besøk, er «GHAR» – som på hindi betyr HJEM.

 

Utkarsh sjekker krydderbeholdningen. Foto: Olivia Takerkart

 

Utkarsh har sørget for et godt utvalg av smakfullt krydder for sin gjesteopptreden i Matgarasjen.
Denne gangen vil han by på god og enkel tradisjonell hjemmelaget mat fra ulike deler av India, slik bestemødre og -fedre har laget den i generasjoner. Ønsket er å ta gjestene med på en kulinarisk reise, med mat som er typisk for ulike regioner.

Råvarene vil likevel være forankret i det lokale. Kjøttet som brukes er fra gården, og fisken er vill-laks fra Namsenfjorden.

 

Utkarsh og Sissel planlegger indisk meny. Foto: Olivia Takerkart

 

Det vil bli en treretters meny – forrett, hovedrett og dessert, med ulik meny de to ukene.
Det vil selvfølgelig være mulig å velge bare én eller to av rettene for de som ønsker det.

Det er mulig å bestille bord, ring eller send melding til Sissel på 46904544

Kurs i surdeigsbaking

 

Utkarsh Dubey er til daglig surdeigsbaker hos «Ille Brød» i Oslo

 

Utkarsh deler veldig gjerne sin lidenskap, surdeigsbaking. Tirsdag 16. juli inviterer vi derfor til et kurs i surdeigsbaking i Matgarasjen.

 

Deltakerne vil få kunnskap om:

  • hvordan lage og ta vare på en surdeigsstarter
  • Hvordan lage en god surdeig
  • Hva skjer i fermenteringsprosessen, framgangsmåte for å lykkes med bakingen
  • Alle deltakere får sin egen surdeigsstarter for å ta med hjem.

Når brødene har fått heve over natten, og stekt morgenen etter, inviteres deltakerne til en liten test av nystekt brød med nyrørt jordbærsyltetøy og kaffe. Og det blir selvfølgelig brød for alle å ta med hjem.

Se Hoopla for påmelding og pris

 

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet