GHAR
Temaet for menyen te to ukene Utkarsh er på besøk, er «GHAR» – som på hindi betyr HJEM.
Utkarsh har sørget for et godt utvalg av smakfullt krydder for sin gjesteopptreden i Matgarasjen.
Denne gangen vil han by på god og enkel tradisjonell hjemmelaget mat fra ulike deler av India, slik bestemødre og -fedre har laget den i generasjoner. Ønsket er å ta gjestene med på en kulinarisk reise, med mat som er typisk for ulike regioner.
Råvarene vil likevel være forankret i det lokale. Kjøttet som brukes er fra gården, og fisken er vill-laks fra Namsenfjorden.
Det vil bli en treretters meny – forrett, hovedrett og dessert, med ulik meny de to ukene.
Det vil selvfølgelig være mulig å velge bare én eller to av rettene for de som ønsker det.
Det er mulig å bestille bord, ring eller send melding til Sissel på 46904544
Kurs i surdeigsbaking
Utkarsh deler veldig gjerne sin lidenskap, surdeigsbaking. Tirsdag 16. juli inviterer vi derfor til et kurs i surdeigsbaking i Matgarasjen.
Deltakerne vil få kunnskap om:
- hvordan lage og ta vare på en surdeigsstarter
- Hvordan lage en god surdeig
- Hva skjer i fermenteringsprosessen, framgangsmåte for å lykkes med bakingen
- Alle deltakere får sin egen surdeigsstarter for å ta med hjem.
Når brødene har fått heve over natten, og stekt morgenen etter, inviteres deltakerne til en liten test av nystekt brød med nyrørt jordbærsyltetøy og kaffe. Og det blir selvfølgelig brød for alle å ta med hjem.
Se Hoopla for påmelding og pris