Øl-samarbeid på Jøa

PUBLISERT

Nå skal vi brygge øl i Matgarasjen! På Fosnes Prestegård Bryggeri lager de skikkelig godt øl, og nå får vi endelig mulighet til å servere dette ølet til våre gjester også. Vi har fått tilvirkningsbevilling for øl til servering, og nå kommer ølbrygger Trond Åge Prestvik til oss og lager prestegårdens øl i Matgarasjen. Også andre gjestebryggere kommer for å lage sitt eget øl - for servering hos oss.

Når vi har skikkelig gode ølbryggere på Jøa, er det stor stas å få lov til å servere deres øl i restauranten vår.

I puben «Fjøstid» som ølbryggerne i Fosnesvågen  har bygd opp i de gamle fjøslokalene på prestegården, har de skapt et fantastisk miljø for alle som vil teste ut det lokale ølet. Puben har  blitt et veldig hyggelig samlingsted for både folk på Jøa og tilreisende.

Samtidig er det slik at små bryggerier gjerne ikke har bevilling til salg – bare til egen servering. Så for at besøkende på Jøa skal få anledning til å smake det lokale ølet  flere steder enn hos bryggerne selv, Fjøsti/Fosnes Prestegård Bryggeri – har vi nå fått til et samarbeid der de kommer til oss og brygger ølet sitt til servering i Matgarasjen.

 

Det ligger mye kunnskap bak brygging av godt øl.

 

 

Det er alltid spennende hvordan det ferdige brygget blir. Ølbryggeren er fornøyd.

 

 

Ola Kai Faksdal fra Matgarasjen får gode råd fra ølbrygger Trond Åge Prestvik i Fosnes Prestegård Bryggeri.

 

Gjestebryggere

Vi kommer til å ha flere gjesteopptredener i ølbryggingen. Christian Wråli er en av dem som er i gang med å prøve ut sin egen «Garasjelager», og går alt etter planen kommer også den til tappekranene ganske snart.

 

Christian og Ola sjekker hvordan det går med prøvebryggingen av Christians «Garasjelager» for Matgarasjen.

 

 

Det første corneliusfatet med «Garasjelager» sal settes til karbonering i kjølerommet.

 

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet