Søndagsmiddag fra Sri Lanka

PUBLISERT

Lam fra Overhalla møter smaker fra Sri Lanka på søndagens meny i Matgarasjen. Laxumy fra Asiabutikken i Namsos har fått besøk av søsteren Shironmanie fra hjemlandet, og begge kommer til Jøa for å dele en ekte lankesisk matopplevelse med våre gjester. Lammecurry og en vegetarrett med linser står på menyen, og selvfølgelig en lokal dessert til kaffen. De to håper Namdalingene tør å prøve en litt annerledes vri på søndagsmiddagen. Lørdag blir det litt mer lokale smaker. Da byr vi på tre slag fisk i papilotte, med nystekt brød og godt tilbehør, focaccia-sandwish med revet kjøtt fra gården, og ostekake med jordbærlokk. Begge dager har vi åpent fra 13 - 20.

Mange kjenner Laxumy Karhiravel fra Asiabutikken i Namsos, der hun ikke bare selger et svært rikt utvalg av varer fra store deler av verden , men også deler ut gode råd og tips til hvordan de brukes i matlagingen. Hun og familien har vært i Norge siden -90 tallet,  og drevet den populære Asiabutikken like lenge.  Nå har hun fått et etterlengtet besøk av søsteren, og da tar de seg gjerne en tur til Jøa for å lage mat på lankesisk vis.

Søstrene vokste opp i havnebyen Trincomalee øst i Sri Lanka på 1960-tallet, og det å lage mat fra grunnen var en helt naturlig del av oppveksten.

Laxumy har vært på besøk i Matgarasjen før, og vi gleder oss skikkelig til ny gjesteopptreden. Og for de som lurer – kokken har bodd lenge nok i Norge til å vite at de fleste her foretrekker en noe mildere variant av sterke krydder. Det hun serverer er herlig smakfult, og godt tilpasset norske ganer.

 

Varmt velkommen !

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet