Søndag 2.6. i Matgarasjen

PUBLISERT

Når kokken kommer løpende med smaksprøve til bonden som driver våronn - da skjønner du at her har det dukket opp noen smaker som bør deles. Søndag 2.6. er det Michael Rott fra Tyskland som styrer på kjøkkenet, og han håper mange vil ta turen til Matgarasjen og finne noe som frister på søndagens meny.

Det blir både kald og varm mat, småretter og middag. Og selvfølgelig kaffe med kake til.

 

 

Michael har vært hos oss noen dager nå, og allerede att sitt preg på Matgarasjen, med deilige dufter fra kjøkkenet, der han har laget kraft og sauser, urteoljer og marinader. Og rundt veggene tørkes det urter fra hage, skog og eng.

I Norge har antakelig Michael gjort seg mest bemerket  som «han som i tre år har han gått langs veiene i Europa, med alt han eier i et lite ombygd drivhus på hjul, og flere har møtt ham gående etter veien med huset på slep.

Det ikke alle kjenner til er at han er en utmerket kokk, med mange års erfaring fra ulike kjøkken. Med på ferden er kokkekniver og selvlaget urtekrydder, god tid og et stort hjerte for mat. Han elsker å høste fra det naturen byr på, fra urtehage, åker og skog.  Nå gleder han seg til å dele sin kjærlighet for gode smaksopplevelser med våre gjester.

På sin tre år lange gåtur fra Tyskland til Norge, har Michael stoppet flere ganger og jobbet som kokk, blant annet hos Skigaarden  i Hemsedal.

 

Gårdsbutikk og urtesalg

Gårdsbutikken er som alltid døgnåpen og selvbetjent. Her finner du gårdens eget kjøtt, samt et rikt utvalg av produktet fra andre lokalmatprodusenter. Vi har også en avdeling med «gårdsbruk», gammelt, retro, klær og gjenstander, og noen potter med urter vi har dyrket fram på gården.

Restauranten er åpen fra 13 – 17

 

 

Champagneurt, eller parakarse – kalles verdens morsomste blomst. Blomstene gir elektrisk støt tilsvarende et 9 volts batteri og bruser i munnen, og brukes bl.a. til å lage en spesiell dram.

 

 

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet