Ny gjestekokk og servitør i Matgarasjen

PUBLISERT

Maria og Mirko var på en snarvisitt på Jøa - øya der Marias pappa vokste opp - og stakk innom oss fordi de syntes stedet vårt så spennende ut fra veien. På reise mot Nordkapp, på ferie fra jobber som profesjonell kokk og servitør. Nå er de i full sving med å planlegge meny og matopplevelser for de kommende ukene i Matgarasjen.

Første besøk varte ikke så lenge. De var på reise og skulle nordover. Men ideen om å være på gården og i kjøkkenet i Matgarasjen en tid fristet, kanskje kunne de komme tilbake senere? En Renault Master varebil ved navn Lolly er innredet til bosted for noen uker, og vi ønsket dem velkommen tilbake senere.

Italieneren Mirko Boni er utdannet kokk og baker, og har jobbet i Italia, London, Australia, Spania og Danmark. I København møtte han Maria Elvenes Rapp, servitør på samme sted. Der har de bodd i seks år. Nå er planen å bli i Norge – kanskje starte en egen virksomhet et eller annet sted.

Det skulle vise seg at de kom tilbake raskere enn planlagt. Varebilen fikk problemer med varmluftanlegget, og da det begynte å brenne i inntaket måtte alt stenges av. Da fristet det lite å bo i bilen før varmen var fikset.

 

Mirko og Maria utvider åpningstidene i helgene mens de er gjestekokker i Matgarasjen

 

Så nå har vi ny gjestekokk og servitør med på laget i Matgarasjen. Sammen med andre ungdommer som er her for å lære om økologisk dyrking av mat, og gjerne deltar på kjøkkenet og i restauranten.

 

Marleen Nuijten er fra Nederland, hun er på gården for å lære mer om økologisk dyrking, og elsker å eksperimentere på kjøkkenet

 

Nå utvider vi åpningstidene i helgene, og har åpent 12 – 20 lørdager og søndager.

 

Helgas meny

Førstkommende søndag, 8.10, kommer Trondeimssolistene til Jøa for å framføre Terje Addes nye Duun-verk. Da holder vi åpent enda litt lengre utover, så det skal være mulig å få seg en matbit både før og etter konserten.

 

Det kan være lurt å reservere bord. Telefon 46904544

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet