Potetvarsel: alle som vil ha potet må hente

PUBLISERT

Nå er den siste poteten opp av jorda!

Vi hørte på nyhetene i går at 2000 mål med poteter – det vil si ca. 6 millioner kilo – fortsatt står i åkrene i Trøndelag. Sammenlignet med det er vi heldige, det ligger mye god potet i kassene til Dun Andelslandbruk. Problemet er bare at det ligger mye frostskadet og råtten potet i kassene også, og i løpet av et par uker vil den råtne poteten ødelegge også den som er bra.

Alle må sortere til seg selv
Vi på gården har ikke kapasitet til å sortere ut all råtten potet i kassene. Så nå oppfordrer vi på det sterkeste alle som vil ha potet, om å komme og sortere ut til seg selv.
Om du ikke har lagerplass hjemme, er det helt greit å fylle i papirsekker som vi har lagt fram, skriv navnet ditt på – så setter vi sekkene på frostfritt lager for henting senere. Nå gjelder det å berge mest mulig, så det er bare å forsyne seg så lenge det er noe igjen.

Må sorteres før det blir frost
Kassene står nå på låven på Ner-Dun. Det som ikke er sortert og hentet før det blir frost igjen, blir kjørt til dyrefor.

Gulrøtter og andre grønnsaker
Det står også gulrøtter og noe andre grønnsaker på låven, så ta gjerne med av det også.

Informer hverandre
Det er ikke sikkert alle ser dette innlegget, så vi setter stor pris på om dere informerer hverandre, og kanskje gjør avtaler om å ta en tur sammen. Dere som er guider må informere de dere er guider for, og være behjelpelig så de får sin del.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet