Under et tynt islag – kanskje går det riktig bra

PUBLISERT

Helt på tampen av oktober fikk vi altså et par dager oppholdsvær – etter så og si sammenhengende regn en måned. Utfordringen er bare at med oppholdsværet kom også minusgradene, så den 27. og 28. oktober ble det dobbel-dugnad for å forsøke å berge mest mulig av potet-og gulrotavlinga som fortsatt står i åkeren. Vi måtte til med en eldre – og litt mer arbeidskrevende potetopptaker, den nyeste fungerte ikke med den tynne skorpa av is.

Vi TROR mye av poteten ble berga, og er nesten sikker på at gulrota tålte minusgradene. Men fortsatt står det en god del gulrot igjen, så nå håper vi at vi er mange nok til å få tatt opp alt som gjenstår på neste dugnad, lørdag 3. november.

For å si det sånn – det er på tide! Men sånn er det å være bonde – og andelsbonde. Vi er prisgitt vær og temperatur, kommer oss ikke utpå åkeren med utstyr når det er for vått, og må hive oss rundt når forholdene ligger til rette.

Vel møtt til årets ALLER siste dugnad den 3.11. Da har vi hatt dugnader hver eneste uke siden 2. juni – altså i fem måneder, med unntak av to helger. GODT JOBBA!!

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet