Spørsmål om Dun Andelslandbruk: Har alle hver sin parsell?

PUBLISERT

Vi får mange spørsmål om hva det betyr å være med i et andelslandbruk. Derfor kommer vi til å legge ut litt informasjon i dagene som kommer. For nå starter sesongen snart, og vi vil veldig gjerne ha med flere andelsbønder.

Et spørsmål vi får ganske ofte er dette – om alle andelseierne har hver sitt åkerstykke de har ansvar for. Slik er det IKKE. Vi har forskjellige felt for de ulike plantetypene, for eksempel ett for kålplanter og lignende , ett for gulrøtter og vekster som er i slekt, ett for poteter, og ett for grønngjødsling.

I det daglige er det gartner og bonde (Sissel og Ola som driver Dun gård), som har oppsyn med åkrene. De innkaller medlemmene til dugnader når det er behov. Når det er tid for høsting, blir alle grønnsakene fordelt likt på alle medlemmene.

På den måten deler vi også på risikoen. I gode sesonger er det et rikt overflod av grønnsaker, andre år kan det bli litt mindre på hver.

Når vi gjør det på denne måten, betyr det at det alltid vil være folk med erfaring i åkeren, som kan lede arbeidet, og vise nybegynnere hva de skal gjøre. Ingen trenger noen spesiell kunnskap om dyrking for å være med.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet