Bilde av squash
Squash

PUBLISERT

Squash er en grønnsak med mange forskjellige navn. I flere land kalles denne zucchini som er italiensk og betyr lite gresskar. Squash tilhører nemlig gresskarfamilien, men i motsetning til gresskar høstes denne i umoden tilstand mens skall og fruktkjøtt fortsatt er mykt. Squash ligner på en agurk i utseende, men er noe kortere og formen er rund eller sekskantet. Fruktkjøttet har en fast og jevn konsistens med en nøytral smak. Fargen på skallet er mørkegrønn, grønnstripet eller gul.

Bruk

Squash har i seg selv lite smak, men er som en svamp som trekker til seg alle smaker den er i nærheten av. Bruk den i supper, salater og wok. Squash er en selvfølge på grillen om sommeren, bare penslet med litt urteolje.

Rå grønn squash kan brukes til det samme som agurk. Den kan brukes naturell i forskjellige salater kuttet i skiver eller biter, og også til ost eller garnityr. Gul squash bør varmebehandles. Lett kokt eller stekt er squash ypperlig som tilbehør til kjøtt og fisk. Squash kan også deles i to, fylles med kjøttdeig og hakket løk og stekes i ovnen. En selvfølge i ratatouille, en fransk grønnsakgryte.

Gul squash bør varmebehandles før du spiser den. Maten blir ekstra dekorativ hvis du blander grønn og gul squash.

Egenskaper

Squash består av 95 % vann og inneholder jern og noe A-, B- og C-vitaminer.

Oppbevaring

Squash lagres best ved 12-14 ºC. Den får kuldeskade under 10 ºC og bør derfor ikke oppbevares i kjøleskap. Squash tørker fort og må ha høy luftfuktighet for å hindre uttørring. Den har derfor kort holdbarhet.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet