Romanesco
Romanesco

PUBLISERT

Romanesco kan ved første øyekast se ut som en grønn blomkål, da fasongen er ganske lik, men bukettene har en spiss form og ikke rund, slik grønn blomkål har. Romanesco er en krysning mellom blomkål og brokkoli og har først kommet på markedet de senere årene.

Smaken ligner på en blanding mellom brokkoli og blomkål ,og den brukes også på samme måte. 

Bruk

Romanesco brukes på samme måte som blomkål. Den egner seg godt til å spises rå, kokt, gratinert eller frityrstekt. Rå romanesco kan deles opp i små buketter og brukes i grønnsaksfat, som tilbehør i salater eller som ren snacks. Kokt romanesco egner seg bra til kjøtt- og fiskeretter. Da romanesco lett kan miste noe av fargen under tilberedning, er det viktig at den forvelles riktig og at bukettene har lik størrelse.

Egenskaper

Romanesco er som blomkål mager kost, med et høyt innhold av vitaminer og mineraler. Den er mettende og fiberrik.

Oppbevaring

Oppbevar den i kjøleskap ved 0–4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose. Romanesco har lang holbarhet, forutsatt høy luftfuktighet og lav temperatur.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet