Løkpai

PUBLISERT

En suveren og lettlagd løkpai.
Denne porsjonen passer til paiform 22-26 cm i diameter.

Paideig:
2 dl sammalt hvetemel
1 dl fint hvetemel
125 gram smør
3 spiseskjeer kaldt vatn

Fyll:
5-6 løk, ca 600 gram
2 egg
1 dl fløte
2 dl revet ost
3/4 teskje salt
1/4 teskje pepper
annet krydder etter ønske, karri fungerer godt

Smuldre smøret i melet og elt deigen raskt sammen med vatn. Sett kjølig minst 30 minutter. Hakk løken grovt og fres den gyllen i smør eller olje. Kjevle deigen til en leiv som passer til paiforma, eller bare trykk den oppi forma. Prikk bunnen godt og steik ca. 10 minutter. Visp sammen egg, fløte, ost og krydder. Hell den avkjølte løken i paiskallet og hell over ost-/eggeblanding. Steik paien videre på nederste ribbe til den er gjennomstekt og delikat gulbrun, ca. 30 minutter. Ovnsvarme ca. 225 grader.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet