Hjemmelaget fennikkelsalt

PUBLISERT

Fennikel har en sterk lukt og aromatisk smak som kan minne om anis eller lakris. Fennikel er anvendelig og kan brukes både rå og kokt, i wok, salater, på ostefatet og til dipp. Fennikel er veldig god til både fisk og fiskesuppe, og til kjøtt. Den egner seg blant annet ypperlig til lam. Den er hovedingrediens i grønnsaksgryte med f.eks. squash, tomater, auberginer og sopp. Fennikel i hollandaisesaus er virkelig verd å prøve . Den er også god ovnsbakt, gratinert, som crème til vilt, eller foliebakt på grillen. Dette er med andre ord en meget anvendelig grønnsak men ikke så mye brukt.

Om du ikke hart id til å bruke fennikkelen med det samme, kan du tørke den og lage deilig fennikkelsalt!

Vask fennikelen grundig og kutt den i veldig tynne skiver. Plasser skivene på et bakebrett med bakepapir  (eller bruk urtetørker om du har)

Tørk på 40 grader på varmluft med døren litt på gløtt, over natten. Avkjøl litt og tilsatt omtrent like stor mengde Maldonsalt på bakepapiret. Bruk f.ex. baksiden av ei tresleiv og knus blandingen i litt mindre biter.

Og vips så har du hjemmelaget fennikkel salt. Dette saltet kan du bruke utover høsten og vinteren til å strø på fiskesuppen, ha litt i lammefrikkaseen, strø den på Focaccia, rundstykker, til ovnsbakte grønnsaker og mye mer.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet