Hjemmelaget TYRKISK mat – lørdag 19. og søndag 20.10

PUBLISERT

Plutselig dukker det opp en ny gjestekokk - denne gangen en som er bosatt i Alanya i Tyrkia. Mustafa er på ferie på Elvalandet sammen med sin norske kone Nina, så i helga blir det tyrkiske smaker fra kjøkkenet. Han lover tradisjonell mat fra hjemlandet, og elsker lokale, gode råvarer. Så lam fra Risvik Vestre i Overhalla får følge av helt andre smaker enn kål på helgas meny. Vi har åpent 13 - 17 begge dager.

Noe av det aller mest spennende med å reise rundt i verden, er å få oppleve ekte autentisk mat fra andre steder. Enda enklere er det når kokken dukker opp, og tilbyr seg å bringe en bitte liten bit av hjemlandet sitt inn på kjøkkenet vårt.

Vi vet det er høst, og at sesongen for forbipasserende besøkende er på hell. Men vi er ganske sikre på at dette måltidet er verdt å ta turen for, både for dere som bor på Jøa, og dere som må ta en liten fergetur for å komme hit.

Mustafa Menekșe jobber til vanlig som snekker,  og er en lidenskapelig hobbykokk på fritiden –  til stor glede for både familie og venner. Han er spesielt interessert i å lage sunn, tradisjonell mat, tilberedt fra grunnen av med ferske råvarer. Så denne helgen kan du spise en av hans tyrkiske spesialiteter i Matgarasjen.

Hovedretten består av lammekjøtt, artisjokk, bondebønner/ hestebønner, dill og grønne erter, kokt med riktig god olivenolje, sitron og middelhavskrydder (ikke sterkt krydret). Servert med nystekt focaccia og oliven. Desserten – sütlaç –  er en rispudding med lett vaniljesmak, stekt i ovnen.

Gårdsbutikken vår er som vanlig døgnåpen og selvbetjent, med kjøtt fra gården og andre produsenter, og masse annen lokalmat. I tillegg har vi  «Gårdsbrukt» – der vi selger ting og tang, antikk og vintage og alt imellom – samt fine klær fra ulike tiår. Til helga henger vi ut flere fine ytterjakker, skjerf og andre ting.

 

Hoș geldinis, velkommen!

 

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet