Dyrk din egen mat – velkommen til Dun Andelslandbruk

PUBLISERT

Sensongen nærmer seg, og vi som allerede er andelsbønder gleder oss til å komme i gang. Få planter i jorda og se det spire og gro. Vi gleder oss til praten i åkeren og rundt lunsjbordet i Matgarasjen. Utveksling av gode råd og enda bedre oppskrifter. Se de første hvite, lilla, grønne og gule blomkålknoppene dukke fram på sensommeren. Fylle kassene med masse ulike grønnsaker, rett fra åkeren. Og ikke minst til smaken av knasende ferske grønnsaker, dyrket helt uten kunstig gjødning og sprøytemidler. Vi er heldige!

Og vi har plass for flere andelsbønder. Du trenger ingen forkunnskaper, her jobber vi sammen og lærer av hverandre. Arealene er felles, og alt vi dyrkes deles på andelseierne. Du trenger heller ikke ha spesielt god tid, siden det kun kreves et minimum av 20 dugnadstimer i innsats i åkeren i løpet av hele sesongen. Det betyr fire turer til Jøa mellom april og oktober, vi lover det er verdt det!

Prinsippet med andelslandbruk er at vi deler risiko om avlingen skulle bli dårlig, og overfloden om sesongen skulle bli ekstra bra. Nå skal vi i gang med driftsår 11, og de aller fleste sesongene har det vært store mengder grønnsaker å dele. Det normale er én bugnende kasse grønnsaker, pluss poteter, én gang i uka i ca. 10 uker. Samt lagringsgrønnsaker og poteter ut over vinteren.

Dun Gård har et stort kjølelager, og grønnsaker og potet kan hentes på avtalte dager så langt det rekker.

Prisen for å være med i andelslandbruket er 3565kr per år, samt 500kr i engangs medlemsavgift. Det er også mulig å være medlem og få grønnsaker uten å være med på dugnadene. Da er prisen 5865 kr, samt 500 i engangs medlemsavgift. Medlemsavgiften vedtas på årsmøtet.

Du kan lese mer om andelslandbruket under fanen «Andelslandbruk».
Eller ta kontakt med gartner og daglig leder Sissel Thorsen på:  sissel.thorsen@gmail.com, eller mobil: 46904544.

Velkommen!

 

 

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet