Ugress-luking og selleri-tunell

PUBLISERT

Ugress kan ødelegge både motivasjon og nattesøvn.
Det er noen år siden vår mentor i grønnsaksdyrking – Thomas Holz – sa til oss at manglende kontroll på ugress kan ødelegge både ekteskap og vennskap.Han er en av de fremste ekspertene på grønnsaksproduksjon i Norge, og vi har prøvd å lære av ham og ta hans råd på alvor. Så når det gjelder ugress er vi nådeløse.
Det skal IKKE stå igjen hverken dåe, hønsegress, linbendel eller meldestokk i åkeren når vi har vært gjennom den med pendelhaikke og håndluking. Det skal ikke mange dagene til før røttene har utviklet seg såpass kraftig at ugresshåndteringen tar hundre ganger lengre tid enn nødvendig.
Så denne lørdagen har vi gjort rent bord. Eller åker.

Tunell til knoll-sellerien
I tillegg har vi endelig fått opp en tunell for å gi knoll-sellerien litt mere varme og bedre vekst-vilkår. Det står i alle anbefalinger at knollselleri kun kan dyrkes i varmere strøk av landet, men vi har prøvd hvert eneste år siden 2015 – uten å få fram en eneste knoll. Men KANSKJE dette hjelper. Et lite eksperiment her altså, og det er nok antakelig best å ikke skru forventningene altfor høyt opp. Men noen få planter får prøve seg – litt bedre beskyttet denne sesongen

Og arbeidet var en sann glede, med så mange hender og hakker i sving, sang i radene, gode råd fra erfarne til nybegynnere, og hyggelig prat i pausen.
Det ble nok en gang en svært effektiv og veldig hyggelig dugnads-lørdag.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet