Bygdas beste kjøkken

PUBLISERT

Nå skal vi passe oss for å fornærme noen som driver med matservering rundt oss, men kjøkkenet i andelslandbruket tar virkelig av. Nå er det nesten er risikabelt å utebli fra en dugnad, hvem vet hvilke lekre retter som serveres denne gangen.

Lørdag var det deilig mat fra både Iran og Syria som sto på menyen. Kylling, med noe Google oversetter som apotekkattost. Antakelig ikke den som vokser i Norge, siden dette visstnok var en svært varmekjær variant. Selges på asiabutikken både tørket, frosset og fersk, så det er tydeligvis noe mange liker.
Så var det en herlig gryte med masse bønner og linser, med deilige, krydra kjøttboller av gressfora, økologisk kalv fra gården.

Og kake med kokos, rosevann og masse annet godt.
Neste lørdag er det Sudansk mat som serveres.

Litt om dyrkingen også, beklager at den kom litt i bakleksa hva bilder angår denne lørdagen. Men absolutt ikke når det gjelder arbeidsinnsatsen. Vi har noen utfordringer med kålmøll i år også. Har sprayet med hvitløk/rapsolje/grønnsåpe-vann, og håper plantene klarer seg. Litt utfordringer har vi i gulrota også, tørke og vind blåste vekk endel frø. Forsiktig luking er viktig framover, for å ta vare på mest mulig.
Poteten står fint, purreløken også.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet