Vel overstått årsmøte

PUBLISERT

Da var årsmøtet 2016 vel overstått. Selv om oppmøtet ikke var veldig stort, tror vi at vi fikk staket ut en grei kurs for året som kommer.

Her kommer en liten oppsummering av de viktigste punktene.

Året 2015

Dyrking av 35 ulike sorter grønnsaker var en temmelig ny øvelse for oss alle. Heldigvis hadde Ola noe bakgrunn fra dyrking av poteter og gulrøtter, og en god porsjon kunnskap om jordarbeid og gjødsling. Gartneren visste nok til å skjønne at hun ikke kunne stort, og mange gode hjelpere ble spurt om råd underveis.

Når vi sto der i vannrette sluddbyger i begynnelsen av juni er det vel ikke til å legge skjul på at vi lurte på hva vi hadde satt i gang. Stort bedre ble det ikke når gradestokken så ut til å ha satt seg fast på altfor få varmegrader langt utover forsommeren, og det eneste som trivdes i åkeren var ugresset – og mengder av det.

Men mirakler skjedde. Når sola endelig kom, våknet det meste til liv. Det kom farger og smakfulle vekster i åkeren. Gule, lilla og hvite blomkål tittet fram under grønne blader. Morsomme romanesco, rare savoykål, deilige knutekål og søt fennikel. Vi lærte navn og kjente smaker vi ikke hadde vært borti før, delte oppskrifter på nettet, og byttet ut potetgullet på lørdagskvelden med grønnsakschips. I ettertid ser vi på hele sesongen 2015 som spennende, lærerik, med overraskende god avling, den dårlige sommeren til tross. Vi hadde endel utfordringer, men det har vært en gjennomgående positiv holdning til at det første året var et prøveår, og at veien må bli til mens vi går.

 

Planer for 2016

Noe av det vi lærte, tar vi med oss inn i 2016 som en pekepinn på hvor vi skal bli bedre.

  • Dugnader: Vi skal prøve å få satt opp en plan for dugnader litt fram i tid, for å få litt bedre forutsigbarhet for både medlemmer og gården. Alle andelseiere forplikter seg til 20t arbeid for andelslandbruket i løpet av året.
  • Høsting: Gartner skal lage ukentlige høsteplaner som skal deles på nett og henges opp i fjøset på Heimstad. Der skal det stå hva som er ferdig til å høstes av, og hvor mye til hver andel.
  • Oversikt: Vi skal lage en stor tavle der hver enkelt skriver inn uttak. Uttak skal veies og noteres i kilo, ikke stk.
  • Levering i Namsos: Medlemmer i Namsos og omegn skal slippe å kjøre til Jøa hver gang de ønsker å høste til eget bruk. Vi har fått en avtale med Coop Extra på Spillum om at vi får sette inn kasser med ukas innhøsting til medlemmene der.
  • Andeler: Pensjonister og studenter kan kjøpe en halv andel.
  • Merking: Vi skal merke grønnsakene bedre.
  • Vedtekter: Vedtektene ble endret for å passe til organisasjonsformen vi har valgt, nemlig at andelslandbruket formelt drives gjennom Dun gård. Dun andelslandbruk skal fortsatt ha eget styre og eget regnskap.

 

Medlemsmøte på Jernaldergården

Vi skal ha et medlemsmøte på Jernaldergården på Jøa helt i starten på sesongen. Helstekt lam fra Brakstad står på menyen, og vi skal diskutere mer i detalj gode løsninger til logistikk og annet, for å få sesongen 2016 så bra som mulig.

Nytt styre

Følgende ble valgt til styre for Dun Andelslandbruk 2016:

Christian Wråli – styreleder
Irene Eidshaug Barup
Kristen Okstad
Ola Kai Faksdal
Sissel Thorsen

  1. vara, Margreet Sloot
  2. vara, Ingrid Sofie Østring

Valgkomite:

Bjørg Tingstad, leder
Grethe Venæs Kveli

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet