Nå må det høstes!

PUBLISERT

Det er fortsatt mange som ikke har vært i åkeren og forsynt seg av alle de deilige grønnsakene som står modne, nå begynner det å haste for noen av sortene. Pass på å ta det som er mest modent først. For eksempel ser dere på romanescoen at den begynner så smått å dele seg når den står litt for lenge (etterhvert vokser det blomster). Let etter de mest modne av blomkålene – ikke ta de minste, med mindre de så smått har begynt å bli stygge. Ta med dere masse kinakål, den står ikke mye lenger. Det samme med salat – noe er overmodent allerede. Mangold må også høstes.

Let etter de største av sommerkål og spisskål (ta av de før høstkålen, den tåler å stå litt lenger). Ta de største av knutekål også, men fortsatt er det ganske mange som godt kan få stå en stund til. Ta gjerne en smak av gulrøttene – men også den kan ha godt av å stå litt til. Skjær stilker og blader av fennikelen, og se om dere finner en moden squash.

Og tidligpoteten (Rutt) er kjempefin! Forsyn dere i åkeren nedenfor fjøset, start i radene nærmest veien. Grevet står i redskapsbua, og må settes tilbake dit.

Velkommen til spennende skattejakt i åkeren.

Og så må dere skrive i boka inne i fjøset (nederste dør), så har vi en liten oversikt over hva vi får ut av årets avling.

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet