Oppskrift Sandra Reitan:
Lurer du på hva du skal gjøre med all den flotte grønnkålen i åkeren. Her er en oppskrift på sprø, sunne, ovnsbakte grønnkålchips.
1, Riv biter av stilken,skyll de godt og rist av vannet, putt de i en plastbolle. Den tykke stilken skal ikke brukes da den blir trevlete…
![11905388_10152956859126044_4445332478392406129_n](https://www.dunandel.no/wp-content/uploads/sites/2/2015/08/11905388_10152956859126044_4445332478392406129_n-300x300.jpg)
2, Finn frem en god olivenolje samt krydder etter ønske … Disse brukte jeg…
![Krydder og olje etter eget ønske. Foto: Sandra Reitan](https://www.dunandel.no/wp-content/uploads/sites/2/2015/08/11863461_10152956859151044_7288604468018543693_n-300x300.jpg)
3, Risle over olje og kna den godt inn i alle bladene, har lest at kålen skal knas godt for å bli best mulig . Tilsett krydderne og kna litt til.
![Kna oljen godt inn. Foto: Sandra Reitan.](https://www.dunandel.no/wp-content/uploads/sites/2/2015/08/11891264_10152956859231044_693527716195052331_n-300x300.jpg)
4, Legg bladene på et stekebrett men ikke oppå hverandre. Stekes på 5-10 min på 180 grader varmluft. Hos meg var de ferdige etter 7 min. Snu brettet 1 gang underveis for at alt skal bli like godt stekt og pass godt på så det ikke blir brent.
![Legg bladene på et steikebrett. Foto: Sandra Reitan](https://www.dunandel.no/wp-content/uploads/sites/2/2015/08/11896209_10152956859386044_4607117722140241233_n-300x300.jpg)
5, Avkjøl og legg i en skål. Nam!!! Mine ble nokså spicy.
![Supersunn snacks! Foto: Sandra Reitan](https://www.dunandel.no/wp-content/uploads/sites/2/2015/08/11898670_10152956859401044_7589460315372331990_n-300x300.jpg)
Tips fra Rina Skjæran til en liten grill-variant:
Legg skylte, oppdelte grønnkålbiter i lukket alufolie på grillen med meierismør og olje, champignon, gresskarkjerner og cashewnøtter m godt krydder! Sprøtt som chips!