Julebord i Matgarasjen

Det er den tiden igjen, mørke kvelder, tente lys, pentøyet på, og den aller første smaken av julematen. Vi har vært så heldige å få Richard Fagermo som gjestekokk på julebord i år også - de to første helgene i november. Alle kvelder fra kl. 1815. Vi serverer hjemmelaget, tradisjonell julemat, og tar imot bestillinger både fra enkeltpersoner og bedrifter, lag og foreninger. Så er dere en gjeng kolleger, venner, familie, musikkorps eller et kjærestepar - alle er velkommen til et lite førjuls avbrekk i Matgarasjen. Påmelding minst 1 uke før, til Sissel: 46904544

Velkommen til 5-retters Viltaften i Matgarasjen, fredag 31. 10 og lørdag 1.11

Nå tar vi for alvor høsten inn og inviterer til en smakfull viltaften i Matgarasjen. I samarbeid med lokale jegere, sankere og fiskere, har vi sikret oss sesongens beste råvarer, og dyktige gjestekokker skal sørge for å gi dere en minneverdig matopplevelse fra kjøkken og grill. Sommelier Frederick Mausner vil komponere gode vin-, øl- og alkoholfrie drikkeanbefalinger som kan kjøpes som tilvalg denne kvelden. Påmelding innen onsdag 29.10. SMS til Sissel, 46904544

Bok-kveld med hekseformler, århundrer gammel urtelære, og en håndkolorert rikmannsbibel fra 1702

Kokken i Matgarasjen har flere interesser enn matlaging - og én av dem er skikkelig gamle, sjeldne og verdifulle bøker. 33000 personer følger Karl Eikrem på Instagram for å bli bedre kjent med boksamlinga hans, og nå vil han vise fram noen av skattene sine på en uformell bok-kveld i Matgarasjen. Vil du høre om formelen for å bli usynlig - eller litt skumlere, for å fange djevelen? Fasinerende nok har dette blitt ansett som såpass mulig å få til, at formler har blitt behørig nedskrevet og tatt vare på i hundrevis av år. Dette og mere til vil Karl fortelle om, og de som stikker innom vil også få se en svært sjelden, håndkolorert bibel fra 1702. TID: Søndag 12.10 kl. 1800 Foto: Bjørn Tore Ness, NA

Konsert med Johanna-Adele Jüssi – fredag 3. oktober

Vi inviterer til denne spennende konserten sånn litt på sparket, etter at kollega Segelsund dessverre måtte avlyse arrangementet. Vi håper både Jøbygger og ferge-reisende tar turen til Matgarasjen, og gir de svært dyktige musikerne den oppmerksomheten de fortjener. Vi byr på god mat og godt drikke, og gleder oss til en musikalsk reise litt utenom det vanlige.

Bli med i Matgarasjen Vinklubb – og vinkveld fredag 17. oktober

Gjengen i Matgarasjen ønsker velkommen til vinsmaking, og alle som har lyst er hjertelig velkommen i Matgarasjen Vinklubb. Vinelskere - og alle som ønsker å lære mer om vin kan vente seg kvelder med mye godt innhold, både smakfult og lærerikt. Matgarasjen er så utrolig heldig å ha en fantastisk flink sommelier som venn og nabo, og Frederick Mausner er leder og faglig ansvarlig for klubben.

Matgarasjen Vinklubb – oppstart og første vinsmaking fredag 29. august

Matgarasjen er så utrolig heldig å ha en fantastisk flink sommelier som venn og nabo, så nå inviterer vi vinelskere - og alle som ønsker å lære mer om vin - til å bli med i Matgarasjen vinklubb. Frederick Mausner blir leder og faglig ansvarlig for klubben. Så skal vi i Matgarasjen gjøre så godt vi kan med organisering av det praktiske, og sørge for at alle som vil være med får nødvendig informasjon om det som skjer i vinklubben.

Grillfest og Gjestekokk

Gjestekokk Richard Fagermo er tilbake i Matgarasjen, og da må vi selvfølgelig finne fram grillen. Vi gjentar suksessen med en smakstallerken med tre ulike stykningsdeler av gårdens eget kjøtt, med nypoteter og grillet nykål, chimichurri og hjemmelaget béarnaise. I tillegg har vi ovnsbakt torsk og ferske blåskjell med tilbehør.

Les mer

Utvidet åpningstid i Matgarasjen

Nå er det virkelig tid for å nyte sommerkvelden – og vi strekker åpningstiden litt ekstra. Fredag og lørdag har kjøkkenet åpent 14 til 20, baren til 10…
Onsdag, torsdag og søndag har vi åpent 13 – 18.
(OPPDATERT august: Fortsatt samme åpningstid – bortsett fra baren. Nå stenger vi 20 fredag og lørdag – 18 resten av dagene vi har åpent).
Se alltid oppdatert meny på hjemmesiden vår – vi lager også gjerne tilbud til grupper som ønsker flere retter, eventuelt med øl- eller vinpakke.

Les mer

Trygve Liahagen Trio i Matgarasjen, Fredag 25.4 kl.1900

Vi åpner live-sesongen vår, og dette er en konsert vil gleder oss skikkelig til! Selv mener de låtene kan minne om stier i skogen, og togturer med kaffen i hånda – vi kan gjerne ta assosiasjonen videre til myke vindkast og vidstrakt utsikt fra Ramnfjellet. Trygve Lihagen ble valgt ut til å bære tittelen «Hilmartalentet 24-26», så dette er en musiker vi kommer til å høre mye mer fra. 😊 Dørene er åpne fra 18 for de som vil bestille en matbit før konserten starter.

Les mer

Sesongåpning med nyansatt kokk

Nå gleder vi oss stort til å åpne dørene i Matgarasjen på Dun Gård, og håper på masse besøk som kan få testa ut menyen og ferdighetene til nykokken vår. Vi har smakt oss gjennom ostekaker og hjemmelaget iskrem, «Garasjeplanken» er satt sammen med småmat fra oss selv og andre lokale produsenter. Blåskjell er bestilt og burgerbrød bakes. Og vi vet at de andre spisestedene, pubene og butikkene på øya driver på akkurat likedan, steller og ordner til besøk.

Les mer

Årsmøte, jubileumsmiddag og ny sesong i Dun Andelslandbruk

Dun Andelslandbruk fyller 10 år, og i forbindelse med Årsmøtet 27.02 kl. 1915, skal vi FEIRE oss selv i Matgarasjen. Vi håper mange av dere andelsbønder har mulighet til å komme, og vi ønsker også NYE medlemmer velkommen til å være med både på årsmøtet og middagen. Vi tror kunnskap om dyrking av egen mat er viktigere enn noen gang, og ser at interessen for mat-beredskap og tilgang til sunn, lokal mat øker. Vi håper derfor på enda flere nye medlemmer i 2025, og ønsker både nye og gamle medlemmer velkommen til årsmøtet og et godt måltid i Matgarasjen.

Les mer

Gårdsutsalg, juletre og førjulssuppe i Matgarasjen – søndag 15.12

Denne uka skal vi til skogs og hogge juletre, som du får kjøpt i gårdsbutikken søndag og utover. Vi henter fram potet og grønnsaker for dere som vil handle til jul, og i Matgarasjen byr vi på en liten førjulssuppe med nystekt surdeigsbrød og noe godt til kaffen. I gårdsbutikken finner du masse julegaver til alle som liker god mat – eller hva med et gavekort på nystekte surdeigsbrød, et godt måltid i Matgarasjen, eller varer fra gårdsbutikken? Velkommen innom på en hyggelig julehandel. Søndag 13 – 16.

Les mer

Øl og hjemmelagde pølser

Det første ølet brygget i Matgarasjen er klart, og i helga åpner vi kranene. Gjestebryggere fra Fosnes Prestegaard Bryggeri på Jøa, og gjestebrygger Christian Wraali fra Brikselli har de første fatene klare. Og ølet får godt følge av hjemmelagde pølser fra grillen, med godt tilbehør. Pølsene er laget av Richard Fagermo, som er vår gjestekokk i helga. Vi inviterer til mini-oktoberfest, lørdag kveld 26.10 klokka 18 – 22 (åpent til 24:00. Og søndag 27.10 klokka 13 – 17.

Les mer

Julebord i Matgarasjen

Nå kan du bestille julebord i Matgarasjen på Jøa. Vi inviterer til tradisjonelt julebord med ribbe, pinnekjøtt, medister og hjemmelagde pølser – alt godt som hører til, og selvfølgelig dessert og kaffe. Gjestekokk Richard Fagermo styrer kjøkkenet i tre helger nå før jul, -lørdag kveld og dagtid søndag.
Er dere en gjeng kolleger, venner, familie, musikkorps eller et kjærestepar – alle er velkommen til et lite førjuls avbrekk i Matgarasjen.
Vi dekker opp til jule-buffet, spis hva du har lyst på.

Se aktuelle datoer/tidspunkt under.

Les mer
Hopp rett ned til innholdet